Traditiile prind viata la Facultatea de Inginerie Alimentara din Timisoara / Atelierul de vopsit oua, o experienta creativa si educativa pentru studenti (P)

Studentii din cadrul Clubului FOODSAFETY al Facultatii de Inginerie Alimentara din Timisoara (FIA) au adus spiritul sarbatorilor pascale mai aproape de comunitatea academica, prin organizarea unui eveniment inedit: Atelierul de vopsit oua, o activitate care a imbinat armonios traditia cu inovatia in procesarea alimentelor.

Desfasurat pe parcursul a doua zile, atelierul a reunit studenti din toti anii de studiu, intr-un cadru creativ, colaborativ si relaxat.

Participantii au experimentat metode naturale de vopsire a oualor, utilizand pigmenti obtinuti din ingrediente precum ceapa rosie, varza rosie, sfecla sau turmericul, invatand in acelasi timp despre igiena, trasabilitate si siguranta alimentara – componente esentiale in industria alimentara moderna.

„A fost o activitate care a reconectat studentii cu valorile culturale autentice, dar si cu ideea ca traditia poate fi pastrata si reinterpretata intr-un cadru universitar, in spiritul responsabilitatii alimentare si al creativitatii”, a declarat s.l. dr. ing. Delia Dumbrava, coordonatorul atelierului.

 

„A fost o atmosfera de sarbatoare si colaborare. Ne-am bucurat de implicare din partea colegilor, iar activitatea a creat legaturi intre generatii si a stimulat apartenenta la comunitatea FIA”, a adaugat Delia Gligor, studenta in anul III CEPA si coordonator al echipei de studenti din Clubul FOODSAFETY.

Atelierul de vopsit oua face parte din strategia Facultatii de Inginerie Alimentara din Timisoara de a dezvolta competente transversale in randul studentilor, oferindu-le contexte reale si relevante de invatare prin implicare directa, colaborare si apartenenta la valorile autentice ale comunitatii.

Facultatea de Inginerie Alimentara din cadrul USV Timisoara va continua sa promoveze initiative care aduc impreuna traditia, inovatia si spiritul educational modern, contribuind la formarea viitorilor profesionisti ai industriei alimentare. Impreuna, putem face diferenta!

(Echipa Facultatii de Inginerie Alimentara din Timisoara)

Leave a Reply