Sediul Facultatii de Arte si Design si a Facultatii de Muzica si Teatru din Timisoara se extinde printr-o investite de peste 4 milioane de euro

Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) continua Extinderea sediului Facultatii de Arte si Design si a Facultatii de Muzica si Teatru din Timisoara prin Programul Regional Vest 2021-2027. Proiectul a demarat in ianuarie 2018, fiind finantat in Etapa I prin Regio – Programul Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10, Prioritatea de investitii 10.1 – „Investitiile in educatie, si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare”.


Incepand cu anul 2024, Universitatea de Vest din Timisoara continua Etapa a II-a a proiectului “Extinderea sediului Facultatii de Arte si Design si a Facultatii de Muzica si Teatru din Timisoara“, SMIS 324692, prin Programul Regional Vest 2021-2027, Prioritatea 6 O regiune educata si atractiva, Obiectivul specific RSO4.2 „Imbunatatirea accesului egal la servicii de calitate si incluzive in educatie, formare si invatarea pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilientei pentru educatia si formarea la distanta si online”.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta extinderea si dotarea spatiilor de invatamant din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru, in vederea cresterii relevantei invatamantului tertiar al UVT in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive.

Astfel, urmarim crearea unei infrastructuri educationale adecvata si corespunzatoare pentru doua facultati de profil vocational – artistic, Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru, care contin in structura lor 3 domenii de studii: Arte, Muzica si Teatru.

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza dezvoltarea infrastructurii existente si a bazei materiale a Facultatii de Arte si Design si a Facultatii de Muzica si Teatru, prestatoare de servicii de educatie de nivel tertiar universitar, in vederea furnizarii procesului educational in randul studentilor la standardele de calitate europene; asigurarea unor conditii de crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii pentru 709 studenti de la Facultatea de Arte si Design si pentru 357 studenti de la Facultatea de Muzica si Teatru, precum si pentru cadrele didactice aferente si viitorii studenti, prin investitia in infrastructura de educatie si formare realizata; specializarea viitoarei forte de munca pe domeniiile arte, muzica si teatru raspunzand cerintelor pietei muncii privind standardele si calitatea academica si beneficiind de tehnologie moderna care ofera competente cros-disciplinare si cresterea vizibiliatii, reprezentativitatii si impactului facultatilor vocationale din cadrul UVT in randul comunitatii si a sectorului privat, prin compatibilizarea si armonizarea ciclurilor curriculare cu cele ale universitatilor si facultatilor de Arte existente la nivel national si international si cerintele pietei.

Dintre activitatile si rezultatele principale amintim extinderea si echiparea infrastructurii educationale universitare a UVT pentru Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru, Etapa I si Etapa II.

Grupul tinta al acestui proiect este format din estimativ 1066 de studenti participanti la procesul educational in unitatea de infrastructura extinsa si echipata prin intermediul proiectului, dintre care 709 studenti de la Facultatea de Arte si Design si 357 studenti de la Facultatea de Muzica si Teatru.

De asemenea, in grupul tinta al proiectului se incadreaza si cadrele didactice aferente celor 2 facultati, precum si viitorii studenti care vor avea acces la conditii de crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.

Prin extinderea si dotarea spatiilor de invatamant, Universitatea de Vest din Timisoara va putea asigura spatiile necesare si adecvate procesului educational vocational, care sa permita obtinerea de performante la nivel local, national si international de catre studentii acestor facultati. Universitatea va deveni si o institutie de spectacole, care sa produca si sa ofere produse culturale comunitatii, un spatiu de multiple interferente multiculturale, multilingvistice si multiconfesionale, datorita limbajului universal al artei.

Proiectul beneficiaza de o finantare in valoare 20.730.885,98 lei, din care 7.680.133,91 lei reprezinta contributia Uniunii Europene si se va finaliza in luna iunie 2025.


Persoana de contact: Prof. univ. dr. Flavia Mirela Barna, Manager de proiect, proiecte@e-uvt.rowww.uvt.ro

Programul Regional Vest este principalul instrument de finantare din fonduri europene care sprijina cresterea economica si imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Regiunea Vest.

Proiectul cu titlul Extinderea sediului Facultatii de Arte si Design si a Facultatii de Muzica si Teatru din Timisoara a fost finantat prin REGIO – Programul Operational Regional 2014-2020 – etapa 1 si prin Programul Regional Vest 2021-2027 – etapa 2.

Pentru informatii detaliate despre Programul Regional Vest, accesati www.vest.ro.

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

NOTA: Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a ADR Vest.

Leave a Reply