Perchezitii in Timis la persoane care comercializau pe Facebook haine de firma contrafacute, dar si la o „doctorita” fara studii

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, impreuna cu ofiterii SICE Timis, desfasoara o actiune prin care sunt puse in executare 4 mandate de perchezitie, in judetul Timis, in cadrul a doua dosare penale distincte.


Primul dosar vizeaza infractiuni de contrafacere, legate de comercializarea, in mediul online, pe mai multe grupuri asociate contului de Facebook, a articolelor de imbracaminte si incaltaminte care purtau insemne si denumiri ale unor marci inregistrate. Aceasta activitate nu doar ca incalca drepturile de proprietate intelectuala, ci poate induce in eroare consumatorii care achizitioneaza produse ce pretind a fi autentice.

Cel de-al doilea dosar se refera la infractiuni de exercitarea fara drept a unei profesii. In aceasta cauza, faptuitoarea a efectuat tratamente de rejuvenare, inclusiv utilizarea de fillere, toxina botulinica, mezoterapie si topire de grasime cu diverse substante speciale, fara a fi absolventa a unei facultati de medicina si fara a fi activa intr-un colegiu al medicilor din Romania, asa cum este stipulat de lege.

Aceasta situatie pune in pericol sanatatea pacientilor, avand in vedere ca procedurile medicale trebuie realizate de catre profesionisti autorizati. In plus, s-a constatat ca faptuitoarea nu elibera documente de plata pentru sumele incasate in urma acestor proceduri, ceea ce contravine reglementarilor legale privind transparenta si responsabilitatea financiara in domeniul medical. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply