Un detinut a fost ucis cu sange rece, in Penitenciarul Arad! Agresorul a folosit un ciob de sticla

Un detinut din Penitenciarul Arad a fost omorat luni dupa-amiaza, 21 octombrie, de colegul de celula cu care a avut un conflict. Cei doi se aflau intr-o zona cu regim de maxima siguranta. Politia a deschis un dosar penal pentru omor si se desfasoara o ancheta interna pentru a verifica modul in care angajatii inchisorii au reactionat si au intervenit.


Luni dupa-amaiza, 21 octombrie, doi detinuti de la Penitenciarul Arad, care executau pedepse intr-o zona de maxima siguranta a inchisorii, s-au luat la cearta, iar la un moment dat unul dintre ei l-ar fi injunghiat pe celalalt cu un ciob de sticla.

„In data de 21 octombrie, in jurul orei 13,30, la nivelul Penitenciarului Arad, intre doua persoane private de libertate care isi executau pedeapsa in regim de maxima siguranta, clasificata cu risc pentru siguranta locului de detinere, a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul unuia dintre cei implicati”, a declarat Andrei Baetan, purtatorul de cuvant al institutiei, potrivit aradon.ro

Sursa citata a mentionat ca imediat au intervenit atat personalul operativ al inchisorii, cat si cel medical, agresorul fiind dus singur intr-o alta incapere, in timp ce cadrele medicale au incercat sa-l resusciteze pe cel injunghiat. In pofida eforturilor medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

Politistii au deschis dosar penal pentru omor, insa are loc si o ancheta interna facuta in penitenciar, pentru a se stabili in ce mod au reactionat si intervenit angajatii institutiei in acest caz.

Potrivit unor surse locale, presupusul agresor are 31 de ani, iar victima sa avea 45 de ani. (V.E.)

Leave a Reply