Miting de amploare al AUR in Bistrita-Nasaud impotriva abuzurilor PSD: Sa lase alegerile libere! (P)

Peste 2.000 de romani, membri si simpatizanti AUR, au protestat sambata, in municipiul Bistrita, impotriva abuzurilor facute de PSD in incercarea de a scoate AUR din cursa electorala.


„Am venit cu totii, din toate partile tarii, pentru a-i transmite baronului rosu, Radu Moldovan, si PSD-ului sa lase alegerile libere. Nu au niciun drept ei sa spuna cine poate candida si cine nu poate candida in tara romaneasca. Nu sunt stapanii nostri, nu mai avem dictatori, regi sau imparati, nu mai avem stapani.

Suntem romani liberi. Suntem un partid democratic si avem dreptul sa candidam, iar singurii care pot decide sunt romanii. (…) Suntem in strada! Noi nu acceptam! Suntem suficient de multi sa daramam aceasta caracatita ce refuza sa accepte jocul democratic, refuza sa accepte niste alegeri libere, unde o sa ii batem democratic, corect”, a spus George Simion.

In semn de protest fata de abuzul facut de PSD in Bistrita-Nasaud, reprezentantii AUR au plecat in mars de la sediul Prefecturii, pana la sediul filialei judetene a PSD, iar mai apoi la Consiliul Judetean, acolo unde oamenii au scandat impotriva baronului PSD Radu Moldovan, cel care vrea sa scoata AUR din cursa electorala.

“Este extrem de grav, este un precedent extrem de periculos, pentru ca asta inseamna ca un partid parlamentar este scos din cursa pentru Parlamentul Romaniei. Asa ceva nu este admisibil, sub niciun motiv si de aceea mesajul nostru politic, in raspuns la mesajul lor politic, este ca suntem pentru democratie, pentru libertate si pentru alegeri libere. Pentru acest lucru s-a varsat sange de romani in 1989 si nu putem sa trecem peste jertfa celor de atunci admitand sa fim scosi din cursa electorala”, a sustinut europarlamentarul Claudiu Tarziu, presedintele Consiliului National de Conducere al AUR.

Respingerea de catre Biroul Electoral Judetean Bistrita-Nasaud a listei AUR de candidati pentru alegerile parlamentare reprezinta o decizie unica in Romania, dar si un precedent extrem de periculos.

“Romania este un stat capturat. Cei care in 1989 l-au ucis pe Ceausescu, au pus mana pe tara, au distrus-o si s-au pus stapani peste noi. Incercarea lor disperata de a scoate AUR din competitia electorala arata cat de puternici suntem si cat de mare este vointa poporului roman. Indiferent cate contestatii vor face, sunt foarte convins ca in cele din urma vom participa la aceste alegeri si judecatorii vor face dreptate.

Este o incercare de lovitura de stat. Au incercat sa scoata si AUR din competitia electorala, sa nu fim pe buletinele de vot. Si numai daca voi veti sti sa va aparati drepturile, vom reusi sa fim acolo. Si sa le oferim romanilor dreptul de alege si altceva. Asistam la o coalitie toxica formata din PNL, PSD si USR.

Toti trei impreuna au contestat, toti trei impreuna prin votul politic din BEJ-uri au incercat sa scoata AUR din competitia electorala. Avem judete in care judecatorii s-au opus toti eliminarii AUR, insa aceasta majoritate toxica creata doar de catre partidele politice in BEJ-uri, pe baza unor legi proaste, a reusit sa ia decizii impotriva vointei poporului”, a subliniat Marius Lulea, prim-vicepresedinte AUR. (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply