VIDEO / Ministrul Sorin Grindeanu, multumit ca lucrarile merg “in forta” pe bucata de autostrada Margina – Holdea. “Acesti 10 km, sa spunem, lipsa, o rusine pentru noi”

Sorin Grindeanu a vizitat, sambata dimineata, santierul tronsonului lipsa din autostrada Lugoj – Deva, dintre Margina si Holdea. Dupa revenirea de pe santier, el a declarat ca e multumit de mobilizare. Mai mult, el a vorbit despre o finalizare a lucrarilor, chiar inainte de termen.


Progresul lucrarilor e la aproximativ cinci la suta, nu e unul relevant, avand in vedere ca de abia au inceput. Totusi, organizarea de santier e impresionanta, in zona a fost ridicat un minicartier din containere de locuit pentru muncitori, iar utilajele de constructie si aprovizionare cu materiale circula permanent.

Intr-o desfasurare cat se poate de buna, va spun ca tin foarte mult si eu si toti banatenii tinem foarte mult la acest tronson sa fie gata mai repede decat e termenul limita. De ce? Pentru ca include necesitatea pe care o stim cu totii. Eu cred ca e o rusine ceea ce s-a intamplat aici in acesti ani.

Dati-mi voie in cateva secunde sa va spun experienta mea personala legata de acest tronson. In 2017, in prima parte eram prim-ministru, ministrul Transporturilor, cred ca era Razvan Cuc, am intrebat intr-o sedinta de Guvern cum e cu aceasta bucata lipsa. A spus toata istoria pe care nu vreau sa o reiau, cea cu pasajele cu ursii, cu toate lucrurile pe care pe care le stim cu totii.

Cert este ca am venit ministru al Transporturilor peste 4 ani, in 2021, si lucrurile nu stiu exact in aceeasi situatie cum au fost lasate atunci. Am reusit, eu zic destul de repede, si pentru asta vreau sa-i felicit pe cei de la CNAIR sa organizam licitatie, sa facem proiectare plus executie, pentru ca aici nu se putea altfel, fiind acele discutii vechi cu SF-ul si toate lucrurile care tin de buna desfasurare a unui proiect si cel mai important lucru e ca s-a reusit”, a declarat Grindeanu.

Oricine va deveni noul ministru al Transporturilor nu va scapa de presiune pentru a duce treaba la final. Acum, acolo lucreaza un constructor serios, care face treaba, a spus ministrul.

Castigatorul acestei licitatii e o companie care iti face foarte bine. Asta este un lucru care ma face optimist. Am vazut, puteti vedea, puteti merge si mai incolo. Vedeti ca mobilizarea este una foarte buna si va continua sa fie si mai buna. Acuma nu pot sa nu spun, fiindca e un lucru pe care cu totii eu astazi o sa-l traiesc. Merg, o sa merg cu masina spre Bucuresti si, sigur, acesti 10 km, sa spunem, lipsa, te incurca foarte mult. Mai am si in afara de voi, de noi, de banateni, mai am si multi multi oameni care circula cu cu masinile. Este rusine pentru noi. De aceea, oricine ar veni in noul Guvern, fiindca vom avea un nou Guvern incepand cu decembrie, o sa beneficieze de presiunea pozitiva a mea si a celorlalti colegi ai mei pentru ca acest proiect sa nu fie lasat deoparte. Asta e foarte, foarte important”, a continuat Sorin Grindeanu.

Optimismul sau e maxim, s-ar putea ca lucrarea sa fie gata inainte de termen.

”Suntem la 5, 6, 7 %, dar din acest moment pot sa spun, in urma cu cam o luna s-a inceput efectiv in forta. Ieri au venit si partenerii bosniaci, stiti ca aici este o asociere intre intre compania romaneasca si o companie din Bosnia. Au venit si ei cu utilaje, cu oameni si vor veni in perioada urmatoare in perioada urmatoare cu si mai multe echipamente, astfel incat sa se termine odata aceasta lucrare. Asa ca termenul este acel final de an 2026. Eu ii cunosc foarte bine pe cei de la compania romaneasca, nu stiu pe pe bosniaci, dar cred ca putem termina inainte de termen”, a mai declarat ministrul Transporturilor. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply