Jurnalistul Marius Buga, fost corespondent Pro TV, condamnat definitiv la inchisoare cu executare pentru sex cu doi minori institutionalizati

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat definitiv la 2 ani si opt luni de inchisoare pentru sex cu doi minori institutionalizati, conform deciziei luate marti, 15 octombrie, de Curtea de Apel Ploiesti, care mentine decizia primei instante. Decizia este definitiva.


Admite apelurile Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste si inculpatul Buga Marius Ionut impotriva sentintei penale nr. 243 din data de 14 mai 2024 pronuntata de Judecatoria Targoviste pe care o desfiinteaza, in parte, in latura penala si civila, si pronunta o noua hotarare dupa cum urmeaza: Inlatura dispozitia privind obligarea inculpatului Buga Marius Ionut la plata sumelor de cate 10.000 lei cu titlu de daune morale, constatand acoperite aceste prejudicii.

Ridica masura sechestrului asigurator asupra imobilului aflat in proprietatea inculpatului Buga Marius Ionut. Mentine in rest dispozitiile sentintei. Constata incetata de drept masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de apelantul inculpatul Buga Marius Ionut. Definitiva”, se arata in decizia instantei.

Judecatoria Targoviste a decis, in luna mai, condamnarea la 2 ani de inchisoare pentru relatia cu fiecare dintre cei doi minori si a contopit pedeapsa la 2 ani si opt luni.

“Condamna pe inculpatul Buga Marius-Ionut, ocupatie – reporter, fara antecedente penale, la pedeapsa de 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. Constata ca faptele deduse judecatii sunt concurente. Aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani inchisoare la care se adauga sporul de o treime din cealalta pedeapsa stabilita (24 luni /3 = 8 luni) urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 2 (doi) ani si 8 (opt) luni inchisoare, ce se va executa in regim de detentie”, se arata in decizia Judecatoriei Targoviste din luna mai.

Aceasta decizie a fost contestata cu apel, iar Curtea de Apel Ploiesti a hotarat marti mentinerea pedepsei.

Prima instanta a mai dispus inscrierea inculpatului Buga Marius Ionut in Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

La data cand au fost comise faptele, Buga era corespondent ProTV. Reprezentantii televiziunii au anuntat imediat dupa ce jurnalistul a fost retinut ca au aflat cu surprindere despre investigatie.

“Condamnam cu tarie orice actiune imorala. Protectia minorilor este extrem de importanta pentru fiecare dintre noi!”, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de postul TV la acel moment. (V.E.)

Leave a Reply