Premiera! Festivalul International de Funambulism Timisoara 2024, adrenalina la scena deschisa (P)

Saptamana 14 – 19 octombrie este saptamana in care Timisoara devine, in realitate, ”Capitala Echilibrului”. Festivalul International de Funambulism aduce impreuna artisti internationali si oameni pasionati de echilibru pe fir, care se vor antrena, zilnic, in parcul de cabluri special amenajat de la Nord-Art Tm (zona Lipovei).


Se vor crea doua spectacole unice, inspirate de istoria Canalului Bega (fir exterior) si de povestile oamenilor care indraznesc sa paseasca pentru prima data deasupra apei (fir interior).

Au fost 20 de candidaturi ale artistilor profesionisti pentru rezidenta de creatie ”Povestile lui Ageb”. Cinci dintre acestia au fost selectati si sosesc Duminica la Timisoara: Céline Bulteau (Franta), Jeniffer Rodrigues da Silva (Portugalia), Raffaele Riggio (Italia), Moritz Haase (Germania), Sarah Tapper (S.U.A.).

Ei se vor antrena si vor crea impreuna cu localnici pasionati de echilibru si cu experienta la inaltime: Coralia Bodea, Anais Badina, Gabriela Valdraf, Matei Crisan, Egon Badina. Sub bagheta artistului consacrat canadiano-vietnamian Laurence Trembley-Vu, pe muzica live a lui Petre Ionutescu care va concerta pe apa si avand la baza povestirile scrise de catre Andrei Ursu, un spectacol unic pentru Timisoara prinde viata. Spectacolul ”Povestile lui Ageb” – zana firului de apa Bega, se va juca sambata 19 octombrie, ora 19.00, deasupra apei, intre Parcu Alpinet si Parcul Catedralei.

Ziua de vineri este dedicata oamenilor care indraznesc sa se aventureze inspre necunoscut si sa isi infrunte frica pasind deasupra apei. ”Community Crew” sunt localnici, dar si persoane din comunitatea internationala care vin la Timisoara din partea partenerilor din Novi Sad (Serbia), Nantes si Besançon (Franta). Ei vor fi sustinuti in aceasta aventura de catre muzica suava a lui Beck Corlan care va concerta la apus. Publicul larg este invitat sa ii sustina vineri 18 octombrie, de la ora 18.00, pe mal (intre Parcul Alpinet si Parcul Catedralei).

Mai multe detalii pe funambulism.ro/fif-tm

Conceput de catre Organizatia Pentru Arta si Cultura. Implementat impreuna cu Scoala de circ & Circ Discret; Parteneri: Teatrul Basca, The Serious Road Trip CHN din Nantes si Kreativni Pogon din Novi Sad.

Parteneri regionali: Scoala Gimnaziala Nicolae Groza Fibis, Asociatia Piticii Monei, Casa de Cultura Timisoara, Casa de Cultura Lugoj, Nord-Art Timisoara, Iulius Town.

Parteneri media: TVR Timisoara.

*Proiectul face parte din Programul cultural national ”Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul Timisoara.Next, derulat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

”Funambulism is an analogy of life, that it is necessary to maintain focus to remain in balance.”

RO „Funambulismul este o analogie a vietii, cum ca este necesar sa mentii concentrarea pentru a ramane in echilibru”, Jeniffer Rodrigues da Silva (Portugalia) – artist invitat.

Va invitam in numar cat mai mare pe mal, sa fiti partasi la aceasta premiera absoluta din viata orasului nostru, plina de adrenalina.

(Comunicat, Organizatia Pentru Arta si Cultura)

Leave a Reply