Procurorii DNA au descins la sediile Casei de Comert Unirea din Timis si alte 11 judete! Prejudiciu de peste 8 milioane de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, in perioada 2023-2024.


“In cursul zilei de 09 octombrie 2024, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 60 de locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a 12 judete (Ilfov, Ialomita, Prahova, Giurgiu, Constanta, Iasi, Timis, Caras Severin, Cluj, Bihor, Maramures, Arad), reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile sau punctele de lucru ale unor societati comerciale”, se mentioneaza intr-un scurt comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea lucratorilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, Directiei Generale Antifrauda Fiscala si Brigazii Speciale de Interventie Jandarmi din judetele mentionate anterior.

Ancheta vizeaza modul in care s-a desfasurat activitatea de la Casa de Comert Agroalimentar Unirea SA, societate aflata in subordinea Ministerului Agriculturii. Aceasta firma a fost infiintata in mandatul de premier al fostului lider PSD Liviu Dragnea si a avut ca scop declarat sprijinirea fermierilor romani, ca acestia sa-si vanda produsele direct catre populatie. Din primele informatii, investigatia vizeaza modul in care au fost sifonati bani publici, prin infractiuni de abuz in serviciu, prejudiciul fiind de peste 41 de milioane de lei.

De altfel, nu este prima data cand institutia se afla in fata unei verificari. In luna februarie, Corpul de Control al ministrului Agriculturii a fost trimis sa investigheze si a constatat o serie de deficiente. Printre altele, erau facturi neincasate de cei care coordoneaza activitatea institutiei. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply