Piata Aurora din Timisoara, eliberata de constructiile ilegale! Zeci de chioscuri, gherete, terase, demolate din dispozitia primarului Fritz

Zeci de constructii subrede din piata Aurora, din zona cartierului Dambovita, care prezinta pericol pentru cumparatori si vanzatori, sunt desfiintate, in baza dispozitiei primarului Dominic Fritz. Operatiunea de desfiintare de chioscuri, gherete, terase, copertine si pergole ridicate fara niciun fel de autorizatie pe domeniul public si privat al municipiului Timisoara a inceput astazi.


“Au ridicat aproape o intreaga piata cu constructii ilegale. Multe sunt un pericol pentru cei care vand sau cumpara. E rezultatul a foarte multor ani de nepasare si complicitate a institutiilor orasului.

Stiu ca uneori poate fi un proces dureros, dar eliberarea domeniului public de constructii neautorizate este necesara pentru un oras civilizat care se respecta. Timisoara trebuie sa devina din nou mai aerisita si nu apasata de haosul din anii post-revolutionari”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Toate cheltuielile privind demolarea constructiilor ilegale vor fi suportate de societatea comerciala AURORA S.R.L., care are in concesiune terenul. Contractul de concesiune pentru o suprafata de 14.528 mp, pe strada Lacului nr. 21, a fost semnat in 1997 si este in vigoare atat timp cat exista constructiile autorizate aferente pietei, conform deciziei Consiliului Local de atunci.

De la momentul concesiunii, societatea AURORA a construit fara autorizatie, treptat, zeci de spatii cu destinatie comerciala si a executat ilegal lucrari de extindere si de imprejmuire. Unele dintre aceste constructii ilegale, vechi de aproximativ 18 ani, sunt extrem de deteriorate si nu indeplinesc conditiile necesare pentru comert. In ceea ce priveste spatiile pentru care exista autorizatie de construire, acestea vor putea fi folosite in continuare pentru activitati de vanzare – cumparare. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply