Festivalul CineMoldova, sub genericul “Maraton de filme bune”: Cele mai emblematice pelicule din cinematografia basarabeana, din secolul trecut, pe marile ecrane din Timisoara

In perioada 11-12 octombrie 2024, Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara va organiza cea de-a doua editie a festivalului de film basarabean „CineMoldova” cu genericul ,,Maraton de filme bune”, dedicat celebrarii celor mai emblematice filme din cinematografia basarabeana din secolul trecut.


Evenimentul aduce pe marile ecrane din Timisoara capodopere clasice din Republica Moldova, subliniind bogatia culturala si artistica a tarii, si oferind totodata o calduroasa reintalnire cu „acasa” pentru cei aflati la sute de kilometri de aceasta.

Timp de doua zile, participantii vor putea lua parte la un program variat, ce include proiectii de filme din anii ‘80, de comedie, animatie si fictiune, iar iubitorii de filme vor putea participa la un workshopul participativ ,,Show, don’t tell” sustinut de regizorul Mihai Nichiforeac, care va oferi o privire detaliata asupra procesului de creatie cinematografica.

Acesta este programul celei de-a II-a editii a festivalului „CineMoldova”:

Ziua 1 (11 octombrie):

17:00 – Workshop ,,Show, don’t tell” cu

regizorul Mihai Nichiforeac

Sala Cowork, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis

23:00 – Party Tematic

M2.

Ziua 2 (12 octombrie):

17:00 – Deschiderea oficiala, In Spatele Casei, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis

18:00 – Maria Mirabela

19:30 – Valeu, valeu, nu turna!

21:30 – Tunul de lemn

Va anuntam ca intrarea este libera pentru workshop si toate filmele din cadrul programului, dar va recomandam sa rezervati un loc prin completarea formularului atasat mai jos!

Formular de inscriere la “Maraton de filme bune” (google.com)

Pentru mai multe detalii legate de eveniment puteti urmari pagina noastra de instagram:

https://www.instagram.com/osbtimisoara/

si pagina de facebook a evenimentului:

https://web.facebook.com/events/542316334881781/?locale=ro_RO

Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara este o organizatie de tineri motivati, energici si cu spirit inovativ. Aceasta reprezinta interesele studentilor basarabeni la Timisoara de mai bine de 20 de ani si promoveaza activ radacinile culturale basarabene prin intermediul activitatilor organizate si desfasurate aici, la Timisoara. Proiectul este finantat de Municipiul Timisoara prin Centrul de Proiecte.

(Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara)

 

Leave a Reply