VIDEO: Marcel Ciolacu si-a depus candidatura la functia de presedinte al Romaniei / Grindeanu si Simonis, alaturi de liderul PSD la Biroul Electoral Central

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, si-a depus candidatura, sambata, la functia de presedinte al Romaniei, context in care a precizat ca vine cu plan pentru tara, un crez politic si un angajament moral, mentionand ca puterea trebuie sa stea la masa cu opozitia.


Am decis sa depun, astazi, candidatura la Presedintia Romaniei, dupa o perioada, din punctul meu de vedere, pe care romanii nu si-au dorit-o in mod deosebit, deoarece vreau sa va reamintesc ca in ultimii 20 de ani am avut 17 guverne.

Acesta a fost modul de abordare a fostilor presedinti ca sa poata sa isi conserve puterea si sa isi exercite o putere mai mare. Au preferat acest lucru in detrimentul Romaniei si al romanilor. Cred ca a venit timpul sa privim, de aceasta data, cu echilibru si responsabilitate aceasta functie si aceasta demnitate in statul roman”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

El a spus ca vine cu un plan pentru Romania, cu un crez politic, acela de a uni, si un angajament moral.

Marcel Ciolacu a aratat ca propune un angajament pentru venituri mai mari si putere de cumparare pentru romani.

„Vorbim despre reindustrializarea Romaniei, vorbim despre finalizarea autostrazilor si a intregii infrastructuri si in domeniul educatiei si al sanatatii, vorbim de demnitatea romanilor din diaspora”, a sustinut Ciolacu.

Liderul social-democratilor a subliniat ca perioada in care presedintele Romaniei se ocupa de distrugerea unui partid s-a incheiat.

„Am un crez politic, acela de a uni, mai ales ca nu imi este foarte greu sa fac comparatie cu ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani. Eu cred ca perioada in care trebuie presedintele sa se ocupe sa distruga un partid politic sau presedintele trebuie sa arate ura fata de adversarii politici si sa ii considere pe adversarii politici dusmani politici, cred ca acea perioada trebuie sa ia sfarsit”, a adaugat Marcel Ciolacu.

Presedintele PSD a opinat ca trebuie impartita puterea, iar un plan pentru Romania trebuie asumat atat de putere cat si de opozitie.

El a mai spus ca presedintele Romaniei trebuie sa dea explicatii asupra programului sau, cand face deplasari de ce le face, ce isi propune si ce s-a realizat, ce a castigat Romania.

„Sunt ferm convins ca vom avea un presedinte echilibrat si normal, care va sti in primul si in primul rand ce nu trebuie facut”, a adaugat Marcel Ciolacu. (Mara Ion)

Leave a Reply