Fostul Cinematograf Freidorf din Timisoara, in plina transformare / Investitie edilitara de peste 2,3 milioane de lei

Primarul Dominic Fritz a fost astazi pe santierul viitorului Centru Educational si Cinema din Freidorf pentru a analiza stadiul lucrarilor, in conditiile in care, de anul viitor, spatiul revine in circuitul cultural al orasului.


Investitia Primariei Timisoara avanseaza bine, iar conform estimarilor actuale, lucrarile vor fi gata pana la finalul anului.

Sala mare de cinema poate gazdui pana la 100 de persoane, cu gradene mobile, care pot fi retrase pentru evenimente ce nu necesita proiectii, iar spatiul va putea fi folosit de comunitate pentru diverse activitati culturale si educationale. 

Cinematograful din Freidorf se va transforma intr-un loc viu, care sa atraga comunitatea atat din cartier, cat si din Timisoara si periurban. Prioritatea este functiunea culturala a spatiului, pentru ca are potential nu doar pentru cinema, ci si pentru teatru, concerte si expozitii. Treptat am redat orasului nostru fostele cinematografe si ne vom asigura ca anul viitor, sa putem reintroduce si acest spatiu din Freidorf in viata culturala a orasului.

Inainte de inceperea santierului, cladirea situata pe str. Nicolae Andreescu nr. 97 se afla intr-o stare avansata de degradare. In acest moment, proiectul pentru reabilitarea sa se afla la 75%, procent de executie. Echipele constructorului finalizeaza ultimele lucrari la structura cladirii si urmeaza ca luna viitoare sa finalizeze izolarea termica si hidroizolarea peretilor exteriori si a planseelor. In acelasi timp, se lucreaza in interior la instalatiile de iluminat, sonorizare, sanitare si termice.

Pentru buna desfasurare a activitatilor, echipa de santier este coordonata de un maistru si un inginer, care supravegheaza toate etapele de executie, asigurandu-se ca lucrarile se desfasoara conform graficului.

Proiectul a fost  accesat de Primaria Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala, prin ADR Vest. Valoarea investitiei este de 2.318.260,05 lei (TVA inclus). Contractul de executie este atribuit catre societatea NEDEX GRUP SRL. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply