Premiera! O procuroare din Timisoara a obtinut un ordin de protectie impotriva unei doctorite, nimeni alta decat fosta sotie a actualului ei partener de viata

Judecatoria Resita a pronuntat verdictul final in dosarul 33142/325/2024, stramutat de la Judecatoria Timisoara, in care se poate vorbi despre o adevarata premiera in sistemul judiciar. Este pentru prima data cand un procuror solicita politiei emiterea unui ordin de protectie impotriva unui medic, cadru universitar, mama a doi copii minori.


Este vorba despre Patricia Calai (foto), procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care, in seara zilei de 2 septembrie, s-a prezentat la Politia Dumbravita pentru a cere emiterea unui ordin de protectie impotriva conf. univ. Diana Andrei (foto 3), cadru universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, reclamand faptul ca parata ”a filmat-o cu telefonul mobil in timp ce se afla in autoturismul cu numarul (…), impreuna cu fiul sau, Popa Mark, in varsta de 2 ani. Numita Popa-Andrei Diana-Adriana a devenit agresiva verbal, urland si injurand, creand numitei Calai Patricia-Carmen o stare de panica foarte ridicata, iar minorul de 2 ani s-a speriat foarte tare, plangand isteric”.

Incidentul s-a petrecut in Dumbravita, pe str. Creatiei, colt cu str. Visinului, in timp ce procuroarea Patricia Calai l-a insotit pe actualul partener de viata Popa Serban (foto), care venise sa-si preia de la fosta sotie, Diana Andrei, cele doua fetite minore, potrivit custodiei comune stabilite la divort.

Fiind vorba despre cererea unui procuror, procedurile au fost urgentate, iar la Politia Dumbravita a descins, urgent, agentul principal Titerlea Milica Aurel, din cadrul Sectiei 1 Rurala Ghiroda, care a emis nu doar un ordin de protectie, ci, dintr-un inexplicabil exces de zel, chiar doua, unul si la cererea numitului Popa Serban.

„Va aduc la cunostiinta faptul ca in data de 02.09.2024 ora 21:15, a fost emis ordin de protectie impotriva dvs. Fata de numitul Popa Serban, fiica minora Popa Anamaria in varsta de 5 ani si Popa Alexandra in varsta de 7 ani pe o perioada de 5 zile incepand cu data de 02.09.2024 fiind inregistrat la IPJ Timis cu nr. 387577 din 02.09.2024.

Prin ordinul de protectie s-a dispus sa pastrati o distanta minima de 100 metri fata de Popa Serban, Popa Anamaria si Popa Alexandra, fata locuinta din Dumbravita str. (…), fata de adresa din Timisoara (…) fata de adresa din Dumbravita (…), adresa din Timisoara (…), precum si interzicerea oricarui contact telefonic prin corespondenta sau in alt mod cu Popa Serban Popa Anamaria si Popa Alexandra.

Va aduc la cunostiinta faptul ca incalcarea prezentului ordin de protectie constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an conform art. 32, alin.2 din Legea 217/2003”, este mesajul halucinant trimis de politist, printr-un sms, Dianei Andrei. Asta, dupa ce a sunat, insistent, seara, dupa ora 22,30, pentru a-i comunica paratei emiterea ordinului de protectie.

Cu alte cuvinte, o mama, medic de profesie, nu mai avea voie sa-si imbratiseze fiicele, altfel se trezea cu 5 ani de inchisoare.

Desigur, Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara nu a validat al doilea ordin de protectie, care-si tinea o mama departe de copiii ei, insa a incuviintat ordinul emis pentru colega Patricia Calai si, pentru incheierea procedurilor, au trimis cererea si decizia politistului, la Judecatoria Timisoara, pentru validarea finala.

In conditiile in care Curtea de Apel Timisoara a admis cererea de stramutare depusa de parata, Judecatoria Resita a pronuntat verdictul final.

„Avand in vedere faptul ca intreaga culpa pentru nasterea si derularea prezentului litigiu apartine contestatoarei, respinge ca neintemeiata actiunea formulata de catre contestatoarea Popa-Andrei Diana Adriana in contradictoriu cu intimata Calai Patricia Carmen”, se mentioneaza in Sentinta civila nr. 5267, definitiva, pronuntata in 24.09.2024 de judecatorul Budacov Lucian-Sergiu.

Contestatoarea a fost obligata la plata catre intimata a sumei de 1.785 lei, reprezentand cheltuieli de judecata, respectiv onorariu avocat. „Prin ordinul de protectie s-a dispus ca dvs. Sa pastrati o distanta minima de 100 metri fata de numita Calai Patricia Carmen si fiul ei, fata de locuinta de domiciliu din Timisoara, (…), fata de adresa din Dumbravita (…), fata de locul de munca din Timisoara, str Eugen de Savoya nr 2 precum si interzicerea oricarui contact telefonic, corespondenta sau in orice mod cu numita Calai Patricia Carmen”, se mentioneaza in ordinul de protectie.

In virtutea acestui ordin de protectie, parata Diana Andrei nu va mai putea sa depuna personal nicio plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, indiferent ce i se va intampla, intrucat va trebui sa stea la o distanta minima de 100 m de procuroarea Patricia Calai. Incurcate mai sunt caile justitiei… (G.I.)

Leave a Reply