Un politist de frontiera de la ITPF Timisoara, mesaj umanitar la UVT Liberty Marathon: “Adopta! Nu uita ca si Superman a fost adoptat”

Printre cei cateva mii de sportivi care au participat, in ultimele doua zile, la UVT Liberty Marathon, s-a numarat si un tanar aparte, a carui misiune a fost una speciala: sa promoveze adoptia. Este vorba despre domnul Ghise Mihai Nicusor, care este incadrat la Sectorul Politiei de Frontiera Jimbolia – Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara si pompier voluntar in cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, Jimbolia.


El a participat la cursa de 42 de km, echipat in costum de pompier si a reusit sa isi depaseasca limitele, pentru ca a ales un costum mai greu si mai gros si o casca mai grea, care impreuna cu butelia de oxigen au cantarit 17 kg. A fost singurul concurent care a alergat in alt costum decat hainele sportive si a reusit sa ajunga parcurga cei 42 de kilometri in 4 ore, 8 minute si 31 de secunde.

Inca de cand a decis sa se inscrie la acest marathon, Ghise Mihai a ales sa promoveze adoptia si luarea in plasament a copiilor, tricoul in care a alergat fiind, de altfel, inscriptionat cu un mesaj pro-adoptie.

De asemenea, mesajul sau, cand a decis sa alerge pentru aceasta cauza, a fost unul emotionant: “Adoptia este un alt cuvant pentru iubire. Ma numesc Ghise Mihai Nicusor, sunt politist de frontiera si pompier voluntar. O sa alerg 42 de kilometri echipat in costum de pompier in cadrul UVT LIBERTY MARATHON, pentru a strange fonduri si pentru a promova adoptia si luarea in plasament a copiilor. Adopta! Nu uita ca si Superman a fost adoptat.”

In cele doua zile ale UVT Liberty Marathon i-au fost alaturi mai multi copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale pentru Interventii in Regim de Urgenta in Domeniul Protectiei Copilului; opt dintre ei au alergat, sambata, la cursele destinate copiilor, de 1 si 2 kilometri, cu totii finalizand traseul si fiind recompensati pentru reusita lor.

De asemenea, fondurile stranse de domnul Ghise Mihai in cadrul campaniei de promovare care a avut loc inaintea maratonului vor fi folosite pentru achizitionarea de echipamente sportive pentru copiii din acest centru. (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara)

Leave a Reply