Medic primar cardiolog, arestat preventiv pentru 30 de zile! Liliana Coldea este acuzata ca a luat mita de la 13 pacienti

Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a anuntat, sambata, 28 septembrie, ca propunerea procurorilor de arestare preventiva in cazul medicului Liliana Coldea, de la Spitalul CF Sibiu, a fost admisa de catre judecatorul de drepturi si libertati. Tribunalul Sibiu a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile in cazul femeii care este acuzata ca a luat mita de 13 ori de la pacienti si apartinatori ai acestora. Femeia a fost retinuta vineri, iar vineri seara procurorii au propus arestarea preventiva.


Fosta directoare a Spitalului General Cai Ferate din Sibiu este acuzata ca a luat mita de 13 ori, in perioada iunie – august 2024, pentru ca unii pacienti sa primeasca acces mai usor la servicii medicale. Publicatia locala Turnul Sfatului scrie ca medicul acuzat este Liliana Coldea, in varsta de 52 de ani, in prezent medic primar cardiolog si medic primar in medicina interna, in cadrul aceluiasi spital.

Potrivit unui comunicat al DGA, in 26 septembrie 2024, ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Sibiu, la delegarea si sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, au efectuat doua perchezitii domiciliare, din care una la sediul unei institutii medicale din municipiul Sibiu, intr-o cauza penala privind fapte de coruptie savarsite de un medic.

Ca urmare a acestor activitati, tot ieri a fost dispusa retinerea persoanei vizate (medic), in varsta de 52 de ani, pentru savarsirea a 13 infractiuni de luare de mita.

„Din probatoriul administrat pana in prezent rezulta ca in perioada iunie – august 2024, inculpata, in calitate de medic in cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani si bunuri cu titlu de mita, din partea pacientilor sau apartinatorilor acestora, atat pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar si ulterior indeplinirii acestor servicii. In prezent se efectueaza audieri la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, urmand ca procurorul sa decida cu privire la masurile ce vor fi luate in continuare”, se mentioneaza in comunicat.

In cauza s-a beneficiat de sprijin din partea Directiei Operatiuni Speciale – Serviciul Operatiuni Speciale Sibiu. (V.E.)

Leave a Reply