Cine sunt candidatii USR Timis pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie / “Obiectivul echipei USR Timis: sa apere interesele Timisoarei si ale Banatului, la Bucuresti” (P)

Catalin Drula si Sorin Sipos deschid listele USR Timis pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei. Candidatii USR pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie au fost desemnati in urma alegerilor interne din acest weekend.


“Alegerile interne au dat o echipa puternica pentru alegerile parlamentare, determinata sa continue directia pe care timisorenii au votat-o pe 9 iunie.

Echipa USR Timis are un obiectiv clar: sa continue schimbarea profunda pe care am inceput-o la Timisoara si sa apere interesele Timisoarei si ale Banatului, la Bucuresti.

Suntem pregatiti sa facem o diferenta reala in modul in care este condusa tara noastra, bazat pe respect pentru fiecare cetatean, corectitudine si autonomie locala”, a declarat Dominic Fritz, presedintele USR Timis.

Pe primul loc pentru Camera Deputatilor se afla Catalin Drula, deputat in functie, fost presedinte de partid si fost ministru al transporturilor. In cele doar 9 luni de zile la Transporturi, Catalin Drula a absorbit 3,7 miliarde de euro fonduri europene, cu mult peste predecesorii sai, a deschis toate marile santiere de infrastructura rutiera, dar a si restructurat institutia facand-o mai supla si mai eficienta.  Catalin Drula este primul ministru al Transporturilor care a avut curajul sa elimine mafia PSD de la Metrou.

Pe al doilea loc se afla Paula Romocean, presedinta USR Timisoara. De profesie este economista si lucreaza de aproape 18 ani la o companie timisoreana. Paula Romocean a reusit in mandatul ei de consilier local sa ajute proprietarii de case istorice sa reabiliteze mai usor fatadele cladirilor.

Aceasta este urmata de Vlad Sendroiu, liderul Consilierilor Judeteni USR in Consiliul Judetean Timis, vicepresedinte USR Timis si membru fondator USR Timis, iar in viata de zi cu zi, IT-ist. Vlad Sendroiu a reusit in mandatul sau de consilier judetean, printre altele, sa contribuie la modificarea ghidurilor de finantare ale cluburilor sportive care permit accesul facil pentru cat mai multe dintre acestea.

Pe locul patru este parlamentarul in functie, Raoul Trifan, actual senator si membru in Biroul Judetean USR Timis. In mandatul de senator, Raoul Trifan a propus mai multe legi unele fiind adoptate, altele care se afla inca pe culoarul legislativ. Una dintre cele mai importante dintre ele este cea prin care cerea retragerea meritelor de stat condamnatilor penal, lege de altfel respinsa de PSD&PNL.

Cine sunt posibili viitori senatori de Timis din partea USR?

La Senat lista este deschisa de Sorin Sipos, vicepresedinte USR Timis, membru fondator al filialei USR Timis si coordonatorul celor doua campanii castigatoare ale lui Dominic Fritz.

Pe locul al doilea se afla Alina Girbea, proaspat transferata din filiala USR Diaspora si candidata USR la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Alina Girbea este de profesie politolog si a lucrat in mai multe institutii europene.

Pe al treilea loc se afla Erwin Floroni, presedintele filialei USR Lugoj si fostul candidat la primaria municipiului.

In 2020 USR Timis a obtinut 3 locuri in Camera Deputatilor si un loc in Senat. Procentul pe care USR l-a avut in judetul Timis a fost de 29,41%. (USR Timis)

Leave a Reply