Sondaj INSCOP: Mircea Geoana, pe primul loc la intentia de vot pentru turul I la prezidentiale, urmat de Marcel Ciolacu si Elena Lasconi

Un sondaj INSCOP realizat in perioada 11-16 septembrie, la comanda ILD, arata ca Mircea Geoana se afla pe primul loc la intentia de vot pentru turul I la prezidentiale, urmat de Marcel Ciolacu si Elena Lasconi. Geoana ar castiga cu 47,8%, intr-o finala cu Ciolacu, care ar primi 34,2%.


Liderul PNL, Nicolae Ciuca, ar castiga daca ar intra in turul doi cu Lasconi, sondajul aratand ca 37% dintre respondenti l-ar vota pe liderul PNL, iar 36,7% pe lidera USR. Daca in turul aI II-lea al alegerilor prezidentiale ar ajunge Mircea Geoana si Nicolae Ciuca, 50,1% dintre romani l-ar vota pe fostul secretar general adjunct al NATO, iar 27,9% pe presedintele Senatului.

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda Institutului pentru Libertate si Democratie in septembrie 2024, in clasamentul intentiei de vot pentru turul I al alegerilor prezidentiale conduce Mircea Geoana, urmat de Marcel Ciolacu si Elena Lasconi. (M.I.)

Leave a Reply