MINA Pop-Up aduce, in Iulius Town Timisoara, incepand cu 3 octombrie, spectacolul imersiv pentru copii „Lumea Subacvatica” si show-urile „Constelatii Interioare” si „Van Gogh” (P)

Pe 3 octombrie 2024, MINA Pop-Up, expozitia itineranta a primul spatiu imersiv din Romania si cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est, ajunge in Iulius Town. Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatica” va fi adus in premiera la Timisoara si se va vedea in cadrul MINA Pop-Up, impreuna cu spectacolul „Van Gogh” si „Constelatii Interioare”.


Spectacolul „Lumea Subacvatica” isi propune sa ofere celor mici o calatorie fascinanta prin apele din tara, Delta Dunarii si Marea Neagra, dar si in adancurile Oceanului, unde pot descoperi comunitatea de animale si importanta apei ca sursa a vietii pe pamant.

Expozitia se axeaza pe educatie si sustenabilitate, ridicand problema pastrarii unui mediu mai curat. Show-ul va fi disponibil pana pe 17 noiembrie 2024.

In aceeasi perioada, intre 3 octombrie si 17 noiembrie, vizitatorii MINA Pop-Up Timisoara vor putea admira si expozitia „Constelatii Interioare”. Acest spectacol imersiv prezinta ilustratiile lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director si protagonist al celei de-a 23-a editie One Night Gallery), animate de studioul Noetic si acompaniate de coloana sonora realizata de Stefan Andrei Stefanovici. Expozitia cuprinde 21 de lucrari de arta ce reflecta pasiunea lui Nimurad pentru mitologie, arta clasica si design contemporan. Stilul sau imbina aceste influente diverse cu elemente minimaliste, creand un limbaj vizual unic si dinamic.

„Lumea Subacvatica – O calatorie imersiva a apei” este o incursiune educationala in biodiversitatea apei, marcata de constientizarea modului in care putem contribui la o lume mai curata si la protejarea speciilor. Aceasta prezentare digitala va fi insotita de un ghid audio, oferind copiilor oportunitatea de a invata despre rezervatia Deltei Dunarii, speciile de plante si pesti din Marea Neagra, dar si despre misterele Oceanului.

In plus, in aceeasi perioada, vizitatorii vor avea ocazia sa admire si renumita expozitie imersiva „Van Gogh”. Acest spectacol a fost deja apreciat de un public numeros la Bucuresti si include peste 80 de opere create de Van Gogh, incluzand picturi, desene si schite.

Spatiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiectii 360, organizat impreuna cu Iulius Town Timisoara, in parcarea UBC0. MINA Pop-Up va avea loc la Timisoara intre 3 octombrie 2024 si 12 ianuarie 2025, perioada in care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive. Expozitia itineranta a fost vazuta de peste 52.000 de persoane, la Iasi, in proiectul Palas Campus, si Cluj, la Iulius Mall.

Biletele pentru spectacolele MINA si MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achizitionare pe site-ul oficial al muzeului, la sectiunea bilete, iar pentru mai multe informatii si detalii despre program, va invitam sa ne vizitati pe www.minamuseum.com/minapopup/.

(Iulius Town, Departament PR, Consuela Dobos)

Leave a Reply