PE SURSE / Sefii a doua sectii de politie din Timisoara, audiati intr-un dosar de Crima Organizata instrumentat de procurorii DIICOT / UPDATE: Conducerea IPJ Timis infirma cercetarea celor doi politisti de catre DIICOT

Procurorii DIICOT Timisoara au bulversat activitatea IPJ Timis, in ultimele doua zile, dupa ce i-au citat la audieri, intr-un dosar de Crima Organizata, pe sefii a doua sectii de politie din Timisoara.


Este vorba despre comisarul sef Daniel Bulgaru, seful Sectiei 3 Politie, si comisarul sef Viorel Tilca, seful Sectiei 1 Timisoara, presedintele Corpului National al Politistilor – Consiliul Teritorial Timis si membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Timis. 

Daca, joi, 12 septembrie, Daniel Bulgaru s-a prezentat in fata procurorilor antimafia, insotit de avocat, si a fost audiat cateva ore, astazi a venit randul sefului de la Sectia 1 sa onoreze „invitatia” procurorilor DIICOT.

Surse judiciare ne-au dezvaluit ca ofiterii de politie au fost audiati intr-un dosar in care sunt vizati mai multi traficanti de droguri de mare risc din Timis, iar numele sefilor de la Sectia 3 si Sectia 1 ar fi fost mentionate de traficanti in cursul cercetarilor.

Deocamdata, nu se cunosc detalii din aceasta ancheta de rasunet, iar in cazul in care Daniel Bulgaru si Viorel Tilca vor fi pusi sub acuzare, este posibil ca acestia de fie schimbati de la conducerea sectiilor de politie.

Paradoxal, totul se intampla dupa destituirea comisarului sef Daniel Draguta de la conducerea Politiei Municipiului Timisoara, care a ramas fara certificat ORNISS, dar si intr-o perioada in care chestorul Alin Petecel, seful IPJ Timis, si-ar fi dorit-o cat mai linistita, fara evenimente deosebite, pentru a prinde o avansare la varful Politiei Romane.

„Pana la ramanerea definitiva a unei eventuale decizii de condamnare intr-un dosar penal, sunt ofiteri de politie merituosi. Beneficiaza si ei, ca tot poporul, de prezumtia de nevinovatie”, a precizat un reprezentant al sistemului judiciar. Vom reveni cu amanunte. (V.E.)

 

UPDATE: “Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la articolul de presa in care se prezinta faptul ca sefii Sectiilor 1 si 3 Urbane din Timisoara au fost audiati de catre procurorii DIICOT, facem precizarea ca aceste aspecte nu sunt reale.

Politistii mentionati nu au fost audiati in vreun dosar penal si nu au cunostinta de vreo ancheta in curs care sa-i vizeze.” (IPJ Timis, Biroul de Presa)

3 thoughts on “PE SURSE / Sefii a doua sectii de politie din Timisoara, audiati intr-un dosar de Crima Organizata instrumentat de procurorii DIICOT / UPDATE: Conducerea IPJ Timis infirma cercetarea celor doi politisti de catre DIICOT

  1. Intreb ptr un prieten, de ce si-au luat avocati si au fost audieti ore intregi daca sunt straini de consumul de droguri? Au fost testati cu aparatul drugtest? Fiindca prietenul meu zice ca sunt consumatori de asemenea substante, cica se drogau prin tot felul de cluburi. De ce oare le protejeaza spatele Petecele, este si el implicat?

  2. Îți spun eu de ce și-a luat avocat Bulgaru, dar rămâne între noi. În primul rând pentru că nu îl duce capul, are în banița aia numai paie. În al doilea rând, nici nu știa pentru ce este chemat, la câte îmbârligături face, nici el nu mai știa. Tilca nu s-a dus cu avocat pentru că credea că, de fapt, este chemat să le prindă procurorilor încă un criminal, el pricepându-se la prins hoți, criminali și nu numai. Plus că, citind filosofie, Tilca este mereu într-un tempo psihedelico-meditativ. Urmează Prohap Gioni, despre care hoții din cartier vorbesc că ar fi implicat în traficul de baghete și baxuri cu fanta de la magazinele de cartier.

Leave a Reply