Drept la replica: Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara raspunde acuzatiilor privind fraudarea concursului de ocupare a 4 posturi ofiter

In urma aparitiei in presa a unor acuzatii privind posibila fraudare a concursului de ocupare a patru posturi de ofiter de politie de frontiera in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, desfasurat la data de 27.07.2024 la nivelul Politiei de Frontiera Romane, in cadrul I.T.P.F Timisoara, pentru corecta informare a opiniei publice, va comunicam faptul ca intreaga procedura de concurs a fost desfasurata conform prevederilor Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, urmarind  asigurarea legalitatii si transparentei desfasurarii acestuia.


In conformitate cu regulamentul de concurs, avand in vedere faptul ca cele doua candidate sunt rude (surori), acestea au fost asezate in sala de examen la o distanta considerabila una fata de cealalta, astfel incat sa se previna orice posibilitate de comunicare intre acestea. Aceste masuri de siguranta pot fi verificate si confirmate cu ajutorul inregistrarilor video efectuate pe intreaga durata a concursului, care arata clar respectarea distantarii fizice intre candidati.

Mai mult, raspunsurile celor doua candidate, nu sunt identice, asa cum se sugereaza in articolul de presa, chiar daca nota finala este aceeasi. Au existat atat intrebari la care candidatele au raspuns in mod similar, cat si intrebari la care au dat raspunsuri diferite, ceea ce indica faptul ca nota finala a fost o coincidenta si nu rezultatul unei colaborari nepermise.

Referitor la sesizarile primite, I.T.P.F. Timisoara a procedat cu profesionalism, initiind imediat verificari interne, conform procedurilor legale. Echipa responsabila de analizarea acestor sesizari a constatat, dupa o cercetare riguroasa, ca acuzatiile nu se confirma.

Respingem orice forma de favoritism sau comportament lipsit de etica si vom continua sa asiguram un mediu de competitie echitabil pentru toti candidatii. (I.T.P.F. Timisoara, comisa Nicola Petre-Ionut)

Leave a Reply