Soferii care tranziteaza Timisoara, tinuti in suspans de ministrul Grindeanu: Circulatia pe Centura Sud se deschide saptamana viitoare

Circulatia pe Centura Sud a Timisoarei se deschide marti, a declarat, vineri, la Timisoara Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre o varianta de ocolire (VO) a orasului asteptata de soferi de 15 ani.


“Circulatia pe Varianta Ocolitoare Timisoara Sud se deschide saptamana viitoare. Am verificat astazi lucrarile pe cei aproximativ 26 de km ai acestui drum nou, la care UMB face acum ultimele pregatiri pentru deshidere”, a mentionat seful CNAIR Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Centura Sud a municipiului Timisoara are o lungime de 26 km, asigura iesirea spre Serbia si va face legatura si cu centura de nord a orasului, cu iesire pe autostrada A1. Valoarea investitiei se ridica la 384 milioane de lei, transmite Agerpres.

“Centura aceasta are o poveste. Pe scurt: in 2008 s-a facut un studiu de fezabilitate, in 2011 s-a dat drumul la proiectarea centurii, in 2015 s-a terminat proiectarea, dar pana in aprilie 2017 totul a stagnat. In acel an s-a dat drumul la licitatie, in 2018 a fost un castigator, care nu si-a facut treaba iar in 2022 a fost reziliat contractul. Pentru acest obiectiv s-a dat ordin de incepere a lucrarilor la mijlocul anului 2023 si intr-un an a fost finalizat restul de 50% din investitie, cealalta jumatate fiind realizata in patru ani. Marti se va da drumul la circulatie, fara festivitati”, a afirmat Sorin Grindeanu intr-o conferinta de presa.

Ministrul Transporturilor a amintit ca vineri s-a lansat primul lot la licitatie (la proiectare, n.r.) de la Timisoara la Moravita, urmand ca saptamana viitoare sa fie lansat in licitatie lotul al doilea.

“Este un obiectiv pe care mi l-am autopropus in momentul in care am preluat mandatul de ministru al Transporturilor, fiind important pentru noi. Saptamana viitoare este termen de solutionare pentru VO Timisoara Vest. Sper ca pana la finalul mandatului meu la Ministerul Transporturilor sa ajung sa semnam contractul pentru a se intra in faza a doua de executie si pentru VO Timisoara Vest”, a detaliat Grindeanu. (I.P.)

Sursa foto: Cristian Pistol/ Facebook

Leave a Reply