George Simion, liderul AUR: „Vrem, prin planul Simion, ca Romania sa fie tara turismului” (P)

Presedintele AUR, George Simion, a prezentat, vineri, planul de masuri pentru domeniul turismului. Liderul AUR a declarat ca Romania trebuie sa fie tara turismului, avand toate atuurile necesare.


„Vrem, prin planul Simion, ca Romania sa fie tara turismului. Putem face acest lucru. 98% din firmele de turism au capital romanesc. Cu toate acestea avem numai 2 milioane de turisti anual, turisti straini, pe cand romanii anul trecut au plecat 3.500.000 in strainatate pentru turism, din care un milion numai in Turcia. Asta este imaginea actuala a turismului romanesc. Unul din sapte romani muncesc in sectorul de turism sau Horeca. (…) Cu siguranta antreprenorii romani in multe zone exceleaza prin creativitate, prin inventivitate si daca sunt lasati sa-si desfasoare activitatea cum trebuie, vor realiza performanta pentru ei si asta inseamna implicit performanta pentru Romania”, a spus George Simion.

Candidatul AUR la alegerile prezidentiale a enuntat masurile cuprinse in Planul Simion.

„Avem masuri specifice domeniului turistic. Modificam si adaptam vacantele scolare in functie de sezonul turistic. Oferim prime de incoming in cuantum de 10 euro per turist, daca acel turist sta minim 3 nopti cazat intr-o unitate hoteliera”, a precizat liderul AUR.

Acesta a subliniat ca aceste masuri, la fel ca si masurile din alte domenii pe care liderul AUR le-a prezentat, despre gospodaria taraneasca, despre reindustrializare, despre transport, se gasesc si in alte programe de guvernare, dar care nu au fost pus in aplicare niciodata.

„Venind incoace, am citit programul de guvernare din 2021 al Coalitiei PSD-PNL-UDMR, ca sa-mi fac temele corespunzator. Aceleasi prime de incoming au fost promise de ministrul Cadariu si de guvernul Ciuca – Ciolacu. Erau intr-un cuantum mai mare si cu o durata mai mare.

Doar ca domnul Cadariu nu cunostea domeniul. El a vrut sa fie contabil. A fost contabil pana l-a luat domnul Flutur de acolo, de la Suceava, de unde era domnia sa contabil si scria Bucovina din oi, si l-a parasutat in fruntea unui minister care avea de toate si secretari de stat, si sediu mare, si nu a facut nimic domnul Cadariu si nu s-au implementat aceste prime de incoming. Si nici celelalte masuri. Chiar imi venea sa sun, era prea socant pentru mine. Dar chiar nici una din aceste masuri care au fost puse in programul de guvernare cu care a venit coalitia PSD-PNL-UDMR nu a fost implementata? Nu”, a afirmat presedintele AUR.

Pe langa aceste masuri specifice, liderul AUR a mai spus ca Planul Simion prevede chestiuni care tin de infrastructura.

„Marea majoritatea turistilor astazi vin pe cale rutiera. De aceea, autostrada A2 trebuie legata urgent si trebuie urgentata legarea sudului litoralui de autostrada A2 si continuarea autostrazii. De aceea, toate lucrarile de infrastructura rutiera trebuie finalizate, pentru ca altfel vorbim degeaba de turism daca nu avem infrastructura. (…) Trebuie sa gasim si alte cai de a ajunge la destinatie. Aeroportul Tuzla trebuie dezvoltat. Si daca ne referim numai la aceasta parte a litoralului, trebuie sa avem o conectare maritima a tuturor statiunilor de pe litoral si de asemenea trebuie sa dezvoltam porturi la Dunare. Iar Delta trebuie facuta mai accesibila celor care isi doresc sa ajunga” a adaugat George Simion.

Liderul AUR a spus ca in Planul Simion a fost adaugat un program intitulat „Saptamana Istorica”, ce tine de identitatea nationala si vizeaza inclusiv recuperarea unei parti din copiii romani care se nasc peste hotare.

„Saptamana Istorica realizata primavara si toamna, in principalele situri arheologice si in principalele locuri de batalie in care romanii au triumfat. De la Sighetul Marmatiei de la Memorialul Rezistentei Anticomuniste, pana la Mausoleul de la Marasesti si la Cetatea Marii Uniri, fiecare copil din clasa intai pana la a 12-a trebuie sa vada cu ochii lui, pentru ca altfel isi va invata istoria neamului sau. Pentru asta ne trebuie bani. Pentru asta antreprenorii trebuie lasati in pace. O alta masura care se numara printre cele 200 de masuri din Planul Simion este reducerea la un control de fond pe an a companiilor romanesti”, a declarat presedintele AUR.

George Simion a precizat ca nimeni nu mai incearca sa-i incurajeze si nimeni nu mai vine cu politici favorabile mediului privat.

„De cand a murit PNL-ul, strivit de greutatea PSD-ului, zona aceasta antreprenoriala a ramas fara reprezentare politica. Si tocmai de aceea, la fel cum am facut si in celelalte domenii, fac un apel catre antreprenorii romani sa se reprezinte ei pe ei si sa ne dea oameni din mijlocul lor care sa-i conduca, nu pe contabilul Cadariu. (…) De aceea, propunerea noastra ca ministru si om care sa preia fraiele turismului romanesc este Mohammad Murad, un specialist, un om care chiar a lucrat in domeniu, un om care chiar stie cu ce se mananca acest domeniu”, a adaugat liderul AUR.

Prezentarea Planului Simion pentru turism a avut loc in Statiunea Olimp, din judetul Constanta, pe malul Marii Negre. (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply