Un comisar de politie, prins in flagrant luand „taxa de protectie” 2.000 de euro de la patronul unui restaurant din Valcea

Un comisar de politie din Valcea a fost ridicat de mascati dintr-un restaurant chiar in moment in care lua mita de la un om de afaceri. Comisarul in varsta de 40 de ani a fost plasat in arest la domiciliu dupa ce a incercat sa ia cei doua mii de euro mita.


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand din 1 septembrie, fata de Constantin Casian Anghel, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Valcea – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru luare de mita.

„In calitate de ofiter de politie in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Valcea – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, inculpatul Anghel Constantin Casian ar fi pretins in mod direct, dar si prin intermediul unei alte persoane, suma de 2.000 euro de la reprezentantul unei societati comerciale cu activitate in domeniul hotelier si alimentar, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu in sensul neaplicarii masurilor legale ce se impuneau in urma efectuarii unui control”, arata DNA, luni, intr-un comunicat de presa.

In acest context, politistul ar fi primit, duminica, suma de 2.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Politistul a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Arges, insa judecatorii au respins solicitarea procurorilor si au dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata. (V.E.)

Leave a Reply