Cea mai mare pensie din Romania, 100.000 de lei! VEZI cine incaseaza aproape 1 miliard de lei vechi in fiecare luna

In plin scandal al recalcularii pensiilor, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvaluit, azi, ca cea mai mare pensie in Romania e de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro.


Pensia este incasata de un fost angajat in sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii 18 ani. ”Are cea mai mare pensie din Romania fiindca contributiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii.

Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat in domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contributii foarte mari. Are cea mai mare pensie din Romania fiindca contributiile au fost foarte mari.

In urma unei contributii substantiale, are cea mai mare pensie din Romania, care e undeva in jurul a 100.000 RON, adica aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii la Prima TV.

Simona Bucura-Oprescu a fost intrebata daca e vorba de guvernatorul BNR Mugur Isarescu. ”Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar intr-o institutie privata. Este o institutie bancara care nu a falimentat in anii 90, este o institutie bancara cu reputatie prestigioasa, cu o cota mare de piata si astazi cand vorbim”, a explicat ministrul Muncii.

Intrebata ce parere are despre faptul ca un profesor are 3.000 de lei pensie pe luna dupa 40 de ani de munca, comparativ cu  un bancher care castiga 20.000 de euro dupa 18 ani de munca, Bucura-Oprescu a raspuns: „Consider ca e corect faptul ca profesorilor, datorita noii legi, le-au crescut veniturile din pensii. Cunosc un numar mare de profesori care mi-au multumit ca au primit decizii de recalculare cu o pensie mult mai mare. Incorect a fost ca ani la randul profesorii sa primeasca salarii mici. Primind salarii mici, si pensiile profesorilor au fost mici”. (M.I.)

Leave a Reply