Procurorii Parchetului European din Timisoara si Bucuresti au confiscat case, terenuri si bani in valoare de 1 milion de euro de la o companie cu afaceri in judetul Arad

Parchetul European (EPPO) din Timisoara si Bucuresti au confiscat saptamana aceasta case, terenuri si numerar in valoare de 1 milion de euro in cazul fraudei cu fonduri europene in care ar fi implicata societatea Arsat Industrie din Pecica, in incercarea de a recupera fondurile UE si nationale fraudate.


Compania privata cu importante afaceri in judetul Arad detine si Vechiul Cazinou si Hotelul Parc din Arad. In acelasi dosar, procurorii EPPO acuza patru persoane si societatea de utilizare abuziva a fondurilor.

„Parchetul European (EPPO) din Timisoara si Bucuresti (Romania) a acuzat patru persoane si o companie de frauda cu subventii, implicand un proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, cu peste 2,8 milioane de euro finantare nerambursabila din surse UE si nationale.

Dupa cum s-a raportat in martie 2024, administratorul societatii beneficiare este acuzat de falsificarea declaratiilor pentru a pretinde finalizarea unor lucrari care nu au fost executate in totalitate. Se presupune ca facturile fiscale, rapoartele de lucru si ofertele de pret au fost prezentate organismului de gestionare a fondurilor UE, indicand in mod inselator ca lucrarile au fost finalizate. In plus, suspectii sunt acuzati ca au folosit documente falsificate pentru a dovedi ca echipamentul necesar pentru efectuarea lucrarilor a fost livrat inainte de termenul limita al proiectului.

In cursul perchezitiilor efectuate in martie si in aceasta saptamana, autoritatile au confiscat de la suspecti case, terenuri si numerar in valoare de 1 milion EUR, in incercarea de a recupera fondurile UE si nationale fraudate. Datorita unei anchete rapide, peste 1,8 milioane EUR in finantari nerambursabile din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) si din fonduri nationale nu au fost niciodata platite.

Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca intre trei si zece ani de inchisoare. Toate persoanele vizate sunt prezumate a fi nevinovate pana la proba contrarie in fata instantelor judecatoresti competente din Romania”, se arata intr-un comunicat remis de EPPO.

In timpul perchezitiilor efectuate in luna martie la Arsat Industrie din Pecica, precum si la locuintele a doi asociati, procurorii au ridicat peste 112.000 de euro, 17.300 de lei, precum si o serie de documente. (V.E.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply