Mihai Negoescu, coordonator AUR Timis: Erorile din recalcularea pensiilor care ii ingenuncheaza pe seniori! (P)

O lege facuta pe genunchi, un soft care da erori si guvernanti lipsiti de interes fata de romani! Asta este descrierea pentru cea mai mare inselatorie din guvernarea actuala a PSD si PNL, o inselatorie care afecteaza sute de mii de pensionari.


Cei mai afectati sunt, desigur, cei din categoriile defavorizate. Fostii mineri, cei care au lucrat in industria nucleara, petroliera, chimica, mari santiere sau in CFR s-au trezit dupa marea recalculare cu pensiile taiate intre 25 si 50%.

Un exemplu concret este urmatorul: un fost salariat, acum pensionar, avea 15 ani de munca efectiva, dar peste 25 de ani prin alocare de luni suplimentare pentru munca in conditii dificile. Numai ca acestuia nu i se mai acorda nimic, caci textul a fost conceput de un nepriceput, care nu a avut in fata imaginea de ansamblu, ci doar porunca de a nu mai permite pensionarea la vechimi prea mici.

O pensie injumatatita vor lua si persoanele cu dizabilitati, precum nevazatorii, care, de altfel, vor protesta in zilele urmatoare fata de aceasta nedreptate majora creata de PNL si PSD. Acestora li s-au redus drepturile cu 60%. Este absolut cinic sa tai veniturile tocmai persoanelor cu dizabilitati.

Sunt zeci de mii de cazuri de pensii majorate prin decizii ale instantelor in ultimii ani, unele fiind din 2023-2024, dar care se reduc masiv prin “recalculare”. Softul a fost conceput in asa fel incat sa nu ia in calcul deciziile instantelor. Legea recalcularii a reusit sa inventeze si o metoda de a incalca hotarari judecatoresti definitive.

Legea recalcularii pensiilor este pura ticalosie, o batjocura la adresa pensionarilor din Romania. Seniorii care s-au trezit cu pensiile taiate dupa recalculare sunt asteptati la sediile AUR din toata tara pentru a primi asistenta juridica in vederea contestarii deciziilor de recalculare. (AUR Timis, Patricia Marcut)

 

Leave a Reply