PNL Timis: cu noua lege a pensiilor, initiata de liberali, nimeni nu pierde, iar cresterea medie va fi de 27%

Prin structura sa, noua lege a pensiilor are o orientare liberala pentru ca fixeaza ca element central al sistemului de calcul munca si contributivitatea. PNL isi asuma contributia primordiala in constructia formei de baza a noii legi, initiate in anul 2021, in timpul guvernarii PNL, o lege ce este finalizata acum cu succes si care va intra in vigoare de la 1 septembrie.


In timp ce la nivel national, prin noua lege vor fi beneficiari directi 3,8 milioane de seniori, adica 82% din totalul pensionarilor din tara, pentru care se vor calcula majorari prevazute de noua lege a pensiilor, in Timis se afla peste 150 de mii de beneficiari de pensii, in cazul carora se vor aplica aceleasi prevederi legale.

PNL Timis ii anunta pe beneficiarii de pensii din judet ca prin noua lege a pensiilor, initiata de liberali, nimeni nu pierde, iar cresterea medie a pensiilor va fi situata si la nivel de judet tot in jurul procentului de 27%, crestere neta de care vor beneficia 80% dintre pensionari.

Intr-un judet precum este Timisul, cu o populatie mare, in care si numarul pensionarilor este mare (peste 150 de mii), un numar estimat de peste 120 de mii de pensionari vor beneficia de majorarile nete prevazute, demonstrand ca noua lege aduce o reforma liberala, care rasplateste munca si contributivitatea fiecaruia. Pentru munca si contributii egale se vor acorda pensii egale.

PNL a sustinut procesul de recalculare a pensiilor, asigurand finantarea costurilor de recalculare si digitalizarea sistemului din fonduri europene. Aceste costuri au fost negociate de PNL pentru a fi prinse in PNRR. De asemenea, PNL a sustinut majorarea in sine a pensiilor recalculate, suma alocata pentru majorarea pensiilor in urma recalcularii lor ridicandu-se la aproximativ 2,365 miliarde lei pe luna.

Cresterea pensiilor din acest an – de la 1 ianuarie, respectiv recalcularea pensiilor de la 1 septembrie – a fost posibila datorita modelului liberal de dezvoltare a tarii. Acest model, bazat pe investitii si stimulare economica, a generat mai multe venituri la buget, care au permis ca majorarea veniturilor pentru pensionari sa fie una sustenabila.

Bugetul alocat pensiilor a crescut considerabil in ultimii cinci ani. Astfel, bugetul de pensii in 2020 a fost de 81,4 miliarde de lei, iar in 2024 acest buget este de 136,3 miliarde lei, respectiv mai mare cu aproape 55 de miliarde de lei. (PNL Timis)

 

Leave a Reply