Alerta! Trei cazuri de meningita provocate de virusul West Nile, in judetul Suceava. O persoana a decedat si alta este in stare grava

Trei cazuri de meningita cu virusul WEST NILE au fost confirmate, ieri, 19 august, in judetul Suceava. Persoanele diagnosticate au varstele cuprinse intre 81 si 88 de ani si sunt din localitatile Fantanele, Suceava si Bosanci.


O persoana in varsta de 83 ani, din Bosanci, a decedat din cauza agravarii afectiunilor cronice grave.

Celelalte doua persoane diagnosticate, un barbat de 81 ani, din Fantanele, este internat la sectia de boli infectioase din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu evolutie favorabila, iar un barbat de 88 ani din Suceava, este in stare mai grava, fiind si el internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Infectia se produce in urma intepaturii de tantar infectat cu acest virus, tantarii preluand virusul aparent de la pasarile migratoare.

In majoritatea cazurilor infectiile la oameni sunt asimptomatice, dar un mic procent pot dezvolta forme grave.

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat ca a solicitat conducerii celor trei UAT-uri sa ia masuri pentru dezinsectie.
De asemenea, au fost informati Institutia Prefectului, Centrul de Transfuzii Suceava, pentru luarea masurilor suplimentare de verificare a sangelui de la donatori, precum si Spitalul Clinic Judetean Suceava pentru efectuarea unor investigatii suplimentare in vederea unor proceduri de transplant.

DSP a transmis o serie de recomandari pentru populatie:
– Sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi;
– Sa utilizeze substante chimice repelante pentru tantari;
– Sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (prin plase de protectie la ferestre);
– Sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei;
– Sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer din gospodarie.

(E.T.)

 

Leave a Reply