VIDEO / Jandarmii Brigazii Mobile din Timisoara, descindere la domiciliile a doi traficanti de droguri din Hunedoara

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus retinerea a doi inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc  si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii.


Din materialul probator administrat in cauza a reiesit faptul ca, in perioada martie – august 2024, inculpatii au procurat, detinut si vandut diferite cantitati de MDMB-4en-PINACA (drog de mare risc din categoria canabinoizilor sintetici) si 4en-PDMB-4en-PINACA (substanta psihoactiva), catre consumatori din judetul Hunedoara.

De asemenea, cercetarile au reliefat ca unul dintre acestia a procurat o parte din aceste substante de la coinculpat, pentru sume cuprinse intre 15.000 lei si 17.000 euro.

In urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 14 august au fost identificate si ridicate mai multe  pungi si cutii continand peste 2 kilograme substanta vegetala impregnata cu MDMB-4en-PINACA  si  5F-ADB (substanta psihoactiva),  o cantitate de canabinoid sintetic destinata prepararii drogului de risc, mai multe flacoane continand acetona, cutii goale de ceai, obiecte purtand urme de substanta, un cantar de mare precizie, plicuri autosilante, sume de bani in lei si euro, unitati de stocare a datelor, precum si alte mijloace de proba.

In aceeasi zi, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventiva a inculpatilor, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Hunedoara.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

 

 

Leave a Reply