VIDEO / Prin Planul Simion ne-am propus sa impadurim un milion de hectare in urmatorii 10 ani (P)

Presedintele AUR, George Simion, a fost impreuna cu Tiberiu Bosutar, cel care se lupta de peste un deceniu sa salveze padurile Romaniei, si cel care sta la baza proiectului „Legea Codrului” pentru a survola mai multe zone de padure ale tarii.


Potrivit liderului AUR, copacii nostri ajung la austrieci in timp ce noi stam saraci, iar realitatea din padurile Romaniei, dincolo de perdelele forestiere de pe drumurile auto este una crunta.

Odata ce treci de drumurile principale, de suprafetele impadurite, vezi din drona, din avion sau din elicopter suprafete mari taiate si felul in care sunt jefuite padurile Romaniei (…) Adevarul este ca avem de a face cu un dezastru natural, un jaf in toata regula. Sunt milioane de metri cubi scosi ilegal din paduri, dar cu acordul cuiva, cu acordul sistemului putred. Avem institutii, avem legi, dar aceste institutii de control sunt mult prea politizate si fara vointa politica nu o sa facem nimic”, a spus George Simion.

Tiberiu Bosutar a precizat ca norocul nostru este ca inca mai avem paduri, „dar suntem pe ultima suta de metri si ca daca nici acum nu facem ceva si nu intervenim, o sa ramanem fara paduri”.

”Milioane de metri cubi de lemn ajung in fabricile austriece, milioane de metri cubi de lemn de foc putrezesc in padurile Romaniei. Problemele sunt majore, dar cea mai mare problema la nivel national o avem cu lemnele de foc. In timp ce de lemnele romanilor beneficiaza altii, romanii ingheata de frig in case”, a spus Tiberiu Bosutar.

Potrivit lui Tiberiu Bosutar, Planul Simion inseamna pentru el ca putem sa punem piciorul in prag si sa scapam padurile Romaniei de hoti.

„Sa putem pune piciorul in prag si sa facem ordine astfel incat romanul sa aiba lemn de foc pentru incalzire. Avem un deficit enorm de lemn de foc.

Trebuie sa facem in asa fel incat industria romaneasca sa duduie, dar sa duduie fabricile de mobila, nu fabricile austriece care prelucreaza busteanul doar in semi fabricate, in cherestea si vapoare de cu milioane de metri cub de cherestea pleaca de Romania.

Nu o sa putem sa scapam de austriecii acestia doar urland dupa ei. Singura sansa e de a sustine agentii economici romani, aia cinstiti, astfel incat sa devina competitivi fata de afacerile externe care sunt sustinute de tot felul de mafii. Trebuie salvata padurea de hoti.

Avem lemn suficient, trebuie fiscalizat tot ce iese din padure, sa aiba acte, trebuie pus la dispozitie lemn de foc suficient cat sa acopere tot necesarul. Stim cum trebuie facut, doar trebuie sa ajungeti la putere si acest Plan Simion sa fie implementat astfel incat sa terminam cu circul asta!”, a mai declarat Tiberiu Bosutar.

Presedintele AUR a subliniat ca „prin Planul Simion ne-am propus o tinta extrem de ambitioasa in urmatorii 10 ani. Un milion de hectare de impadurit. E nevoie la campie, e nevoie inclusiv in orase, pentru ca nu mai putem respira, si e nevoie sa oprim hotii de lemne si firmele austriece care au monopol in Romania!”

Video integral: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/1315164179445171

(AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply