Timisoara va avea un parc nou, de 2 hectare, in sudul orasului. „Transformam un teren viran in parc”, anunta primarul Dominic Fritz

Primaria Municipiului Timisoara amenajeaza un parc nou, de 2 hectare, in sudului orasului, in cadrul proiectului european pentru construirea unui campus de invatamant dual. Parcul va deservi locuitorii din Ciarda Rosie, Soarelui, precum si elevii de la viitorul campus.


Acestia vor avea parte de un nou spatiu verde de calitate, dotat cu mobilier urban modern, perfect pentru relaxare, activitati sportive si zone de joaca sigure pentru copii.

„Transformam un teren viran in parc, cu spatii de relaxare si recreere pentru locuitorii din zona. Gandirea noastra a fost sa construim nu doar un campus, ci si un spatiu deschis comunitatii si elevilor care vor studia si vor locui acolo. Campusul va fi de fapt in mijlocul unui parc de patru ori mai mare decat Parcul Sudului, care se afla in apropiere”, anunta primarul Dominic Fritz.

Timisoara are mai multe parcuri la sud de Bega, cel mai mare fiind Parcul Padurice/ Lidia de circa 8 hectare. Anul acesta, primaria a mai amenajat doua parcuri noi: unul pe malul Begai, vizavi de Universitatea Politehnica Timisoara, si Parcul Lunei. 

Proiectul Campusului Dual de interes regional a castigat o finantare in valoare de 20,8 milioane de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) – Componenta C15 – Educatie, la care se adauga o co-finantare din bugetul local de aproximativ 6 milioane de euro. Scopul este de a apropia oferta fortei de munca calificata de nevoile reale ale pietei. Elevii si studentii interesati sa invete o meserie vor fi formati aici, cu ajutorul firmelor si al mediului universitar.

Finantarea a fost accesata de Consortiul Regional pentru Invatamant Dual Vest Timisoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timisoara – lider de proiect –  constituit special in acest scop si format din 31 de parteneri – Primaria Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea de Stiintele Vietii Regele Mihai I Timisoara, Inspectoratul Scolar, 7 licee, 16 companii si 3 asociatii ale mediului de afaceri.

Proiectul se afla in etapa de proiectare (faza SF). Serviciile de proiectare sunt realizate de Studio ARCA, iar valoarea contractului este de 64.500 de euro (TVA inclus).

(Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply