Liderul AUR, George Simion: „Consider reindustrializarea Romaniei o problema de securitate nationala” (P)

Presedintele AUR, George Simion, a continuat prezentarea componentelor din cadrul Planului Simion cu cea privind masurile pentru reindustrializarea Romaniei. Potrivit liderului AUR, nu vom mai avea o tara in viitor, daca nu venim cu solutii concrete pentru protectia industriei si a economiei.


„Consider reindustrializarea Romaniei o problema de securitate nationala si de aceea punem pe masa Planul Simion, care prevede, ca prioritate strategica, recuperarea companiilor nationale si resurselor naturale si, din punctul nostru de vedere, pentru viitorul economiei romanesti este important sa investim in petrochimie, in siderurgie si in industria alimentara. (…)

Avem nevoie de petrochimie, de metalurgie si avem nevoie de industrie alimentara. Avem nevoie de petrochimie pentru ca bitumul il importam din Ungaria si din Austria.

Avem nevoie de petrochimie, astfel incat constructia de drumuri, de autostrazi, sa se faca cu materiale romanesti. Avem nevoie de otel beton, care nu se mai produce in momentul asta in Romania si se poate produce in cantitati suficiente la Targoviste.

Avem nevoie de exploatarea tuturor materiilor prime care se regasesc in Romania, si se regasesc din belsug. Dau exemplu cuprului, avem cupru si in Apuseni, si la Moldova Noua si in alte zone din tara. (…)

Avem grafit pentru toata Europa in Gorj. Cheia acestor exploatari, de la gazele naturale de la Caragele si Marea Neagra, pana la cupru, grafit si sare, pentru ca am auzit discutii despre falimentarea Salrom, cheia este ca statul roman sa detina pachetul majoritar”, a spus George Simion.

Acesta a precizat ca in Planul Simion isi manifesta dorinta de a rascumpara la justa valoare pachetul majoritar pentru Petrom.

Nu putem realiza industrie petrochimica daca un alt stat isi realizeaza planurile strategice pe seama romanilor si a resurselor naturale detinute de Romania. Nicio molecula de gaz nu trebuie sa paraseasca Romania.

Daca vrem agricultura performanta avem nevoie de ingrasaminte. Sunt mai scumpe azi cand nu mai sunt produse in Romania, de combinate, cand locuri de munca la Zimnicea, de exemplu, sau Slobozia nu mai sunt asigurate romanilor”, a declarat liderul AUR.

Presedintele AUR a vorbit si despre falimentarea companiilor romanesti, spunand ca in opinia sa „a existat un plan sistematic de a instraina resursele nationale ale Romaniei si de a anula orice productie care se putea realiza in Romania si de a trimite peste hotare 5-6 milioane de romani”.

„Nu e normal ca romanii sa lucreze in constructii sau in sere in sudul Spaniei, sudul Italiei si peste tot in lume. Daca nu venim cu solutii concrete de a ne proteja industria si economia nu vom mai avea maine o tara. Propunerile noastre se bazeaza pe calcule realiste: avem resurse naturale, avem oportunitati si specialistii care cunosc domenii cheie”, a adaugat liderul AUR.

El a adaugat ca AUR va fi un partener de afaceri pentru antreprenori.

„Vom fi un partener de afaceri pentru antreprenori si nu numai, si pentru marile corporatii care vor sa fie cinstite si sa aduca plus valoare si sa aduca bogatie si pentru romani”, a transmis George Simion.

Marius Lulea, prim-vicepresedintele AUR, a subliniat ca, pe langa energie si exploatarea resurselor naturale, o prioritate pentru guvernarea AUR va fi si reindustrializarea tarii din punct de vedere alimentar.

„Marea majoritate a produselor pe care le cumparam astazi din magazine sunt straine, nu sunt realizate in Romania. Economia tarii inseamna ca cetateanul se duce la banca sa se imprumute si ramane dator, ca mai apoi sa cumpere produse din supermarket-uri. Supermarketurile trebuie sa faca rost de valuta prin imprumuturi externe ca sa acopere noi importuri. Vorbim de colapsul statului roman amanat sub forma de imprumuturi.

Romania trebuie sa treaca la patriotism economic. E nevoie sa ne uitam atunci cand cumparam produse de pe rafturi, sa vedem daca ele sunt realizate in Romania.

Chiar daca ele costa cu 2-3 lei mai mult decat cele importate trebuie sa ne gandim ca acei bani se vor intoarce la noi, prin locuri de munca si bani care nu parasesc tara, ci raman in Romania pentru dezvoltare”, a declarat prim-vicepresedintele AUR.

In cadrul prezentarii Planului pentru Reindustrializarea Romaniei, George Simion a anuntat in premiera ca Petrisor Peiu se va ocupa de componenta de economie, energie si reindustrializare in viitorul guvern condus de AUR.

In Romania vor continua masiv investitiile in domeniul feroviar. Ar trebui sa ne trezim si sa intelegem ca nu putem sa nu avem un jucator important producator de material rulant.

Avem cativa jucatori mici privati care trebuie fie invatati sa lucreze impreuna si sa se lupte cu un alt monstru, Autoritatea Feroviara, care nu stie sa omologheze decat produse straine. Avem centrala de la Iernut care trebuia terminata in 2018. Suntem in 2024. Guvernul a semnat de trei ori anexe cu constructorul spaniol si nu s-a intamplat nimic”, a spus Petrisor Peiu, profesor in economie.

In perioada urmatoare, AUR va prezenta Planul Simion si pentru alte domenii cheie, precum cel al sanatatii, educatiei sau turismului. (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply