Trei statii de tratare a apei potabile din Timis, finantate din fonduri europene atrase de Aquatim (P)

In data de 14 august 2024 s-a semnat un nou contract de lucrari pentru proiectarea si executia a trei statii de tratare a apei potabile in judetul Timis. Acesta face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Timis, in perioada 2014-2020” (Cod SMIS 2021 318847), etapa a II-a, din cadrul Programului de Dezvoltare Durabila (PDD).


Contractul „Proiectare si executie statii tratare Faget, Surducu Mic – Traian Vuia, Tomesti, Secas, Belint – LOT 1 Statiile de tratare Faget, Surducu Mic – Traian Vuia si Tomesti” a fost semnat cu Asocierea SC TUBULAR TEHNO SISTEM SRL, SC ICPE BISTRITA SA, SC ABSOLUT 2001 SRL, SC LO&G STRUCT SRL. Valoarea contractului este de 21.156.685,00 lei, fara TVA.

Locuitorii localitatilor vizate vor beneficia de urmatoarele investitii:

  • statie noua de tratare a apei in Faget, pentru alimentarea localitatii Faget, automatizata si dotata cu tehnologie de ultima ora, o conducta de transport a apei brute cu o lungime de 110m si o conducta de transport a apei potabile cu o lungime de 100 m.

  • statie noua de tratare a apei in Surducu Mic, pentru alimentarea localitatilor Traian Vuia, Surducu Mic, Sudrias, Susani, Jupani, Saceni, automatizata si dotata cu tehnologie de ultima ora. Se va face de asemenea o extindere a sursei subterane Surducu Mic, o conducta de aductiune pentru forajul existent in lungime de 242m si o conducta de aductiune foraj nou in lungime de 22m.

  • statie noua de tratare a apei in Tomesti, pentru alimentarea localitatilor Colonia Fabricii si Tomesti. Statia este automatizata si dotata cu tehnologie de ultima ora. Se va realiza de asemenea o conducta de aductiune de la Valea lui Liman la statia noua Tomesti, in lungime de circa 800 m.

Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare si 18 luni executie lucrari), urmate de 48 de luni perioada de garantie.

Proiectul regional mentionat mai sus (Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totala de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local si 14,4 milioane euro co-finantare Aquatim. Obiectivul vizeaza dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apa si apa uzata in Timisoara si in 81 localitati din judetul Timis. (Aquatim)

(Proiect cofinantat de Uniunea Europeana / Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020)

Leave a Reply