Aquatim: Retele noi de apa si canalizare la Cenad, in valoare de 2,3 milioane de lei (P)

Aquatim a semnat, in data de 14 august 2024, contractul de lucrari „Extindere retea canalizare menajera si racorduri canal in localitatea Cenad, judetul Timis” cu firma S.C. VIMATO S.R.L.


Contractul, in valoare de 2.319.127,41 lei, vizeaza extinderea retelei de canalizare pe 13 strazi din Cenad.

Odata cu extinderea retelei de canalizare se vor realiza si racorduri din PVC pentru cele 137 imobile existente pe strazile vizate. Racordurile de canal vor fi prevazute cu cate un camin de racord proiectat, amplasat pe domeniul public in apropierea limitei de proprietate. Contractul are durata de executie 6 luni si 36 luni garantie.

Acest contract face parte din proiectul „Extindere retele de apa si canalizare in aglomerari mai mari de 2000 locuitori echivalenti in judetul Timis”, in cadrul caruia locuitorii din Timisoara, dar si din Recas, Gataia, Deta, Ciacova, Cenad si Liebling, vor beneficia de extinderea retelelor de apa potabila si de canalizare.

Prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta se urmareste consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apa si apa uzata si accelerarea accesului populatiei la servicii de calitate conform directivelor europene.

De asemenea, se doreste cresterea gradului de acces al populatiei, in special din zonele rurale, la un serviciu public de apa si canalizare conform cu cerintele Directivelor europene si accesibil tuturor categoriilor sociale. Totodata, in timp, se doreste imbunatatirea igienei, sanatatii si bunastarii la nivelul comunitatilor/ gospodariilor beneficiare. (Aquatim)

Leave a Reply