Piata Aurora din Timisoara va fi demolata aproape in totalitate, din dispozitia primarului Fritz! Tarabe si gherete construite fara autorizatie

Piata Aurora, asa cum este ea acum, va disparea intr-un viitor foarte apropiat. Aproape toate constructiile vor fi demolate, pentru ca nu au niciun fel de autorizatie. E vorba de zeci de chioscuri si gherete. Terenul de 1,5 hectare a fost concesionat fara licitatie in urma cu 27 ani, printr-un contract cel putin ciudat.


Zeci de constructii ilegale, unele care pun in pericol cumparatorii si vanzatorii din Piata Aurora, vor fi demolate prin dispozitia primarului Dominic Fritz. Aceasta prevede desfiintarea mai multor constructii ridicate fara autorizatie pe domeniul public si privat al  municipiului Timisoara, in Piata Aurora din Dambovita: chioscuri, gherete, terase, imprejmuiri, pergole, copertine.

Unele constructii ilegale au aproape 20 de ani, sunt subrede si sunt un pericol pentru cumparatori si vanzatori.

Terenul in suprafata de aproape 15.000 mp de pe strada Lacului a fost concesionat catre Aurora SRL, fara licitatie, in 1997, de consiliul local de atunci. Contractul de concesiune este in vigoare atata timp cat exista constructiile autorizate aferente pietei.

„Contractul de concesiune pentru Piata Aurora este doar un exemplu pentru privatizarea de facto a unor terenuri importante din oras dupa Revolutie. Nu putem schimba trecutul, dar nici nu putem sa inchidem ochii.

O concesiune nu este un cec in alb pentru un stat in stat. Ce e in Aurora nu difera mult de ce am descoperit ca au facut si alti privilegiati: mai intai un chiosc, apoi o terasa, inca o ghereta si, in final, aproape o piata cu constructii ilegale. Multe pun in pericol viata timisorenilor care merg acolo cu buna credinta. Vom demola tot ce este fara autorizatie pe terenul nostru, chiar daca e concesionat”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Toate cheltuielile privind demolarea constructiilor ilegale vor fi suportate de societatea comerciala care are in concesiune terenul.

Si, ca sa intelegeti ordinul de marime al acestei operatiuni de demolare, din totalul suprafetei de aproape 15.000 mp, in cartea funciara a terenului figureaza constructii pe o suprafata de numai 1.700 mp. Adica, doar ceva mai mult de 10%. (I.P.)

Leave a Reply