IGPR, despre destituirea politistului Valer Kovacs: „A fost sanctionat in repetate randuri, fara a manifesta regret pentru faptele comise”

Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public privind destituirea unui politist de la Brigada Autostrazii, Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane este abilitat sa comunice urmatoarele:


Masura disciplinara a fost luata conform prevederilor legale, dupa parcurgerea tuturor pasilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplina, constituit la nivelul institutiei.

Conform Raportului de cercetare prealabila, in esenta, in cadrul cercetarii prealabile, s-a retinut faptul ca, in intervalul iunie 2022 – martie 2024, cel in cauza a distribuit in spatiul public, utilizand mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar si prin participarea in cadrul unor emisiuni TV, continut audio-video, care, prin mesajul si afirmatiile facute, a adus jigniri unor categorii profesionale in ansamblul lor (magistrati etc.), a exprimat opinii contrare intereselor Romaniei sau preferinte politice, a incalcat obligatia de a respecta confidentialitatea datelor dobandite in timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplina, a fost lipsit de respect fata de colegi sau alte persoane si nu a asigurat informarea corecta a cetatenilor.

Anterior acestei masuri, agentul de politie a fost sanctionat in repetate randuri, fara a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de politist.

In continuare, cel in cauza poate contesta actul administrativ, conform prevederilor legale.

(Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane)

Foto: arhiva

One thought on “IGPR, despre destituirea politistului Valer Kovacs: „A fost sanctionat in repetate randuri, fara a manifesta regret pentru faptele comise”

  1. Ce “fapte” a comis Dl. politist Valer Kovacs??? Sau, “a deranjat sistemul”?!? Pe acesta cale, le doresc MULTA MULTA MULTA mUiE lui grindeanu si slugii muisto neo sexo marxiste predoiu!!! Nu stiati ca-ca_talin predoiu SUSTINE asa zisa “agenda lgbt”?!? Sa ia aminte TOATA “politia”, prin aceasta marsava destituire a unui politist CORECT, societatea NU va ramane datoare!!!

Leave a Reply