Liderul AUR George Simion: “Am lansat Planul Simion pentru sport! Vreau ca fiecare roman sa aiba sansa sa faca sport” (P)

George Simion si-a prezentat prioritatile pentru sport, langa Complexul Lia Manoliu din Capitala, inchis de mai bine de sase ani din cauza situatiei dezastruoase in care se afla. Liderul AUR sustine ca s-a simtit vizat de manifestul lui David Popovici, chiar daca momentan este in opozitie.


Vreau ca educatia fizica si sportul sa se practice de la -9 luni la 80+, vreau ca fiecare roman sa aiba sansa sa faca sport oricum doreste, numai nu sub forma de jocuri pe calculator, ca am inteles ca se incearca declararea lui ca sport olimpic. Fac parte din categoria politicienilor.

David Popovici s-a referit si la mine cand a avut discursul manifest. Cum a facut si Branza acum patru ani. Pot sa dau din umeri, sa zic ca sunt in opozitie, ca nu pot schimba nimic, ca orice initiativa e respinsa si ca atunci cand ajungem la putere vom face, pana atunci sa ii las pe Ciuca si Ciolacu sa isi rupa gatul pe subiect. Este, insa, si responsabilitatea mea de a da raspunsuri. E o pierdere ca nu reusim sa transformam medaliile olimpice in copii care sa se mearga catre sport. Nu avem baze, stadioane, iar scolile, liceele, universitatile sunt pline de scutiti medical. Este o problema sistemica, eu o incadrez la sanatatea natiunii”, a spus George Simion, in cadrul prezentarii planului pentru sport.

Pe langa noi stadioane, programe pentru copii si burse sportive, liderul AUR vine si cu o cota de impozitare a multinationalelor care sa fie redirectionata catre sportul romanesc, propunere promovata chiar de Gheorghe Hagi.

Spre finalul discursului, George Simion a povestit o situatie halucinanta din Complexul Lia Manoliu: viitorii inotatori se antreneaza pe saltele pentru a sari in apa.

„Am vazut cu ochii mei cum inotatorii, cum cei care aveau sarituri intr-un bazin, sareau intr-o sala inchisa pe saltele, aici in Complexul National, nu in bazin. Asa se pregateau ei pentru sarituri in apa. Asta este imaginea, din pacate, a sportului romanesc in care nu avem un patinoar. Acest patinoar este pasat de la un primar la altul, de la un ministru la altul din 2010”, a mai spus George Simion.

Liderul AUR le-a dat termen un an consilierilor locali din Sectorul 5 sa vina cu un plan pentru reconstructia bazinului olimpic din zona.

La prezentarea Planului Simion pentru Sport au fost prezente mai multe personalitati din domeniu, printre care si campioana europeana Monica Iagar, fostul presedinte al Federatiei de Hochei Alexandru Halauca, senseiul Florentin Marinescu, pionier in arte martiale si fostul fotbalist Ciprian Paraschiv. Toti au criticat situatia dezastruoasa in care se afla sportul romanesc in prezent.

„Ne-am intors in timp. Suntem intr-o baza sportiva care nu arata a complex sportiv national. Daca te antrenezi in conditii proaste, performantele sunt la fel de proaste”, a spus Monica Iagar.

„Depolitizarea federatiilor, a sistemului de finantare a cluburilor publice, introducerea meritocratiei ca principiu zero in functionarea sportului romanesc, acestea sunt elementele pentru Planul Simion. Nu de politruci avem nevoie in sport. Decenii la rand politicienii au jucat meciul impotriva romanilor! Au faultat repetat, au cumparat arbitri, ne-au anulat performantele, au triumfat pe carca romanilor. In 2024, Planul Simion vine si pune mingea pe punctul cu var. Este ultimul minut al prelungirilor pentru ticalosi, pentru ca romanii vor executa penalty-ul. Prin vot ne recastigam viitorul”, a sustinut Ciprian Parachiv, fost fotbalist.

„Zice toata lumea sa facem sportivii sa fie mai buni decat ceilalti. Noi facem, incercam, dar conditiile sunt vitrege. Noi plecam cu ei afara. Cand vad cum se pregatesc ceilalti ne vine sa o luam la vale. Sa ai trei bazine in tara asta si sa scoti campion olimpic e o treaba foarte mare. Nu e vorba doar de inot. In toate sporturile sunt sali degradate”, a declarat Relu Auras, antrenor de box.

Presedintele AUR va continua sa prezinte Planul Simion prin tara. Miercuri, liderul AUR va fi prezent in judetul Buzau, acolo unde va prezenta programul de guvernare pentru gospodaria taraneasca. (Departamentul de comunicare al Aliantei pentru Unirea Romanilor)

Leave a Reply