Betivanul care si-a facut o trecere de pietoni peste un drum judetean: „Mai beau un rachiu, ma mai duc acasa”

Un barbat dintr-o comuna suceveana si-a facut propria trecere de pietoni pe drumul judetean. Direct in fata barului, ca sa fie sigur ca soferii incetinesc atunci cand el traverseaza strada. A vopsit soseaua, cu 8 linii paralele cu axul drumului, cum a concluzionat politia de la judet, asta dupa ce imaginile cu „lucrarea” au devenit virale. La nivel local, spune primarul, politistii din comuna au trecut nestrabatuti peste zebra ilegala. Atentionati de aparitia picturii in mijlocul drumului, oamenii legii ar fi comentat ca ei nu pazesc strazile.


Intrebat cum i-a venit aceasta idee, Lucian Florin, autorul trecerii de pietoni din fata barului, a spus: „Sunt prea multi prosti. Trec pe-aici degeaba. Ei conduc cu viteza mare si eu cand am trecut pe-acolo era sa ma calce unul. Daca trec eu pe trecere, incetineste”, a spus Florin.

Intrebat de ce a ales sa faca trecerea de pietoni in fata barului, el a mai spus: „Pai aici, ca-mi place mie sa beau aici. Mai beau un rachiu, ma mai duc acasa”.

Are 44 de ani si a fost filmat, joi dimineata, in jurul orei 10,30, in fata carciumii din comuna suceveana Arbore. Furios ca soferii nu incetinesc atunci cand traverseaza drumul judetean prin loc nepermis, Lucian si-a facut propria trecere de pietoni.

„Am desenat-o ca n-aveam ce face. Aveam trafaletul in mana si am dat cu trafaletul. E simplu. Mi-a ramas vopsea si am dat si eu pe drum. Si uite, e vopsea de-aia lavabila de se da pe perete. Si uite, tine mai mult ca aia de la drumuri. Am dat s-o astup inapoi, ca primarul mi-a zis s-o astup. Ce sa mai astup?! Ca-mi face dosar penal. Doar n-am omorat pe nimeni! Mi-am facut linia mea”, a mai spus Lucian.

Oamenii din comuna dezavueaza actiunile ilegale ale lui Lucian, dar ridica o problema legitima.

„Doua sunt pe raza comunei. Deci doua treceri sunt”, spune un localnic.

„Eu dau vina pe lucratorii Postului de Politie. Nu-si fac treaba. Au trecut de foarte multe ori pe trecerea de pietoni. Cand un agent de politie a fost abordat si intrebat de ce este trecerea aia de pietoni, a raspuns: noi nu pazim strazile din comuna Arbore”, a declarat Dan Tiperciuc, primarul comunei Arbore.

Politistii de la judet spun ca au vazut si ei trecerea faurita de Lucian pe retelele de socializare.

„In urma deplasarii la fata locului,  politistii au constatat ca, pe partea carosabila a drumului judetean 178, au fost trasate 8 linii paralele cu axul drumului, de culoare alba, care coincid cu marcajul rutier ce semnifica o trecere pentru accesul pietonal, de natura de a induce in eroare ori de a ingreuna traficul rutier”, a spus comisar sef Ionut Epureanu de la IPJ Suceava.

Si au trecut la actiune. I-au facut lui Lucian, artist local, dosar pentru impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice. (V.E.)

Leave a Reply