Primarul comunei Sag a semnat contractul pentru construirea unei noi scoli, valoarea investitiei fiind de 11 milioane lei

Copiii din comuna Sag vor invata, in aproximativ 2 ani, intr-o cladire noua construita in concordanta cu conceptul “scoala verde”. Primarul Flavius Rosu a explicat ce inseamna “scoala verde”.


“Am semnat astazi contractul de finantare a proiectului prin care se va putea construi o scoala verde printr-un program pilot sustinut de Guvernul Romaniei prin Ministerul Educatiei. Proiectul este finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta – PNRR si va avea o valoare de aproximativ 11.300.000 lei”, a anuntat edilul comunei de langa Timisoara.

„Scoala verde” va reduce consumul de energie si apa, colecteaza separat deseurile si protejeaza mediul. In plus, protejeaza sanatatea elevilor si a profesorilor prin asigurarea unui mediu interior curat si sanatos, precum si prin furnizarea de programe si servicii pentru o buna nutritie si activitate fizica. Scoala va avea clase de gimnaziu si liceu si imi mentin dorinta de a aduce profesori foarte buni in comunitatea noastra, pentru a completa necesarul de cadre didactice. De asemenea, scoala va detine zona de sport si de recreere.

”Este extrem de important sa oferim copiilor din comunitatea noastra un mediu educational sigur, modern si civilizat. Am mai spus si repet faptul ca preocuparea noastra pentru educatie reprezinta asigurarea viitorului nostru si al generatiilor ce ne urmeaza. Imi doresc ca in Sag sa cream cele mai bune conditii de scolarizare si sa nu fie nevoit niciun copil din comunitatea noastra sa plece sa invete la oras”, este mesajul lui Flavius Rosu.

Leave a Reply