O comuna de langa Timisoara, „rascolita” de mascati si procurori DIICOT intr-un dosar de trafic de migranti

Descinderi de amploare ale mascatilor si procurorilor antimafia au avut loc, luni dimineata, la traficantii de migranti din judetele Arad si Timis. Peste 30 de cetateni din tari precum Siria, Pagistan sau Irak, printre care si copii, au fost gasiti de politisti la perchezitii. La audieri au fost dusi si membri ai gruparii de traficanti.


Cinci presupusi traficanti de migranti si 30 de straini fara documente au fost ridicati de anchetatori si dusi la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara pentru audieri, in urma unor perchezitii care au avut loc, luni dimineata, in judetene Arad si Timis.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, pentru Agerpres, ca perchezitiile au fost conduse de procurori DIICOT si vizeaza un dosar de trafic de migranti. Au avut loc descinderi la patru adrese din Timis si la doua adrese din judetul Arad, unde au fost gasiti zeci de migranti.

In locatii din cele doua judete erau tinuti straini care urmau sa fie scosi ilegal din tara, pentru a ajunge in vestul Europei. Este vorba in special de cetateni din Irak, Siria, Pakistan sau Afganistan. Gruparea ar fi transportat deja in afara tarii mai multi migranti, ascunsi in TIR-uri care plecau catre tari europene. Intr-o locatie din comuna Sanandrei de langa Timisoara au fost gasite 32 de persoane, intre care doua femei si trei copii.

Anchetatorii spun ca majoritatea imigrantilor erau adusi de la Bucuresti la Timisoara, folosind uneori chiar transport de tip ridesharing si erau mai apoi plasati cu precadere in TIR-uri turcesti.

In urma perchezitiilor, 30 de migranti care nu aveau documente au fost gasiti adapostiti de suspecti, fiind dusi la audieri la sediul ITPF Timisoara. De asemenea, cinci presupusi membri ai gruparii de trafic de migranti au fost ridicati. (V.E.)

Foto: arhiva

One thought on “O comuna de langa Timisoara, „rascolita” de mascati si procurori DIICOT intr-un dosar de trafic de migranti

  1. Pingback: Homepage

Leave a Reply