Procurorii Parchetului European de la Timisoara l-au pus sub acuzare pe nepotul secretarului general al PSD, Paul Stanescu

Alex Florin Stanescu, nepotul secretarului general al PSD, pus sub acuzare de procurorii EPPO Timisoara intr-un dosar de frauda cu fonduri europene


Ancheta procurorilor din Timisoara ai Parchetului European in dosarul fraudarii de fonduri europene de catre firma nepotilor secretarului general al PSD, Paul Stanescu, a trecut intr-o noua etapa.

Alex Florin Stanescu este acuzat de fraudare cu fonduri europene si fals intelectual, iar o alta persoana, Georgeta Stanga, este acuzata de complicitate la fraudarea fondurilor europene si fals intelectual.

Alex Stanescu a fost miercuri, 17 iulie, insotit de doi avocati la sediul EPPO Timisoara, unde a fost informat ca are calitatea de suspect.

Procurorii EPPO si DGA au descins in urma cu trei saptamani la ferma de porci detinuta de nepotii secretarului general al PSD in Corabia, judetul Olt. Potrivit primelor informatii, totul a pornit de la o sesizare a Directiei Generale Anticoruptie din iulie anul trecut. De atunci, procurorii EPPO au adunat probe si s-au facut perchezitii pentru a se verifica modul in care s-au decontat bunurile achizitionate printr-un proiect pe fonduri europene care a fost decontat de catre AFIR.

Procurorii suspecteaza faptul ca s-au facut decontari din fonduri europene nerambursabile, fara a exista in realitate o parte din bunuri, iar unele dintre ele ar fi fost mai mari decat preturile de achizitie. Valoarea proiectului este de peste 1,7 milioane de euro. (V.E.)

Sursa foto: Pressalert.ro

Leave a Reply