Aquatim: Apa din retea nu este pentru udatul gradinilor! (P)

Vara aceasta se dovedeste una deosebit de secetoasa si caniculara, inregistrandu-se noi recorduri de temperatura. De aceea, Aquatim a luat un set de masuri pentru asigurarea in conditii cat mai bune a alimentarii cu apa a populatiei la nivelul localitatilor din judetul Timis aflate in aria de operare a companiei.


„Din cauza consumului ridicat de apa pe timp de zi si seara, in unele localitati s-a redus pe parcursul noptii presiunea apei distribuite in retea, in vederea refacerii si mentinerii necesarului de apa in rezervoarele de inmagazinare. Tot pentru refacerea rezervei de apa efectuam si transporturi cu toate cisternele din dotare. Supraveghem permanent consumurile de apa si intervenim rapid acolo unde se impune”, transmite dr. ing. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Pana in prezent, conditiile extreme din aceasta perioada nu au provocat intreruperi in furnizarea apei in localitatile din aria de operare a Aquatim, dar o scadere a nivelului hidrostatic al panzei freatice ar putea duce la stabilirea si implementarea unor masuri restrictive. De aceea, compania lanseaza inca o data un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile din retea pentru udatul gradinilor.

„Am publicat anunturi in mass-media locala prin care le-am solicitat consumatorilor sa nu utilizeze apa potabila din retea pentru udatul gradinilor, deoarece sistemele de aprovizionare cu apa sunt dimensionate doar pentru consumul igienico-menajer al populatiei. Iar daca, urmare a agravarii secetei, s-ar ajunge la scaderea debitului de apa al sursei, ar putea interveni restrictii in distributie. Intr-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau a spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii”, mai transmite dr. ing. Ilie Vlaicu.

Pentru posesorii de gradini exista insa si solutii la indemana, pe care Aquatim le recomanda. Una e instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru 1 mc de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui mc de apa potabila. (Aquatim, Serviciul Comunicare si Marketing)

Leave a Reply