Tentativa de asasinat asupra fostului presedinte american, Donald Trump! VEZI cine este atacatorul si ce mesaj a transmis inainte de atentat

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, in Pennsylvania. Fostul presedinte al SUA, care candideaza pentru un nou mandat, a fost impuscat la un miting in Pennsylvania. Trei gloante l-au vizat si unul l-a ranit la nivelul urechii. Asasinul si un spectator au murit.


Fostul presedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie in Pennsylvania, cu sange vizibil la urechea dreapta, dupa focuri de arma care au costat viata a cel putin o persoana din randul asistentei, relateaza Agerpres, citand AFP si Reutrs.

Un lunetist a deschis focul asupra mitingului electoral al lui Donald Trump din Pennsylvania, ranindu-l pe acesta la nivelul urechii drepte, omorand o persoana si ranind alte doua.

A tras de opt ori in ceea ce oficialii din serviciile de aplicare a legii cred ca a fost o tentativa de asasinat. Atacatorul era cocotat pe un acoperis, la circa 200-250 de metri si a folosit o pusca de tip AR, foarte populara in Statele Unite, care a fost folosita in multe incidente de impuscaturi in masa, relateaza ABC.

Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat cu sange vizibil la urechea dreapta.

Intr-o postare pe Truth Social, Trump a declarat ca a fost lovit de un glont care “i-a strapuns partea superioara a urechii drepte”.

“Vreau sa multumesc US Secret Service si tuturor fortelor de ordine pentru raspunsul lor rapid la impuscaturile care care tocmai a avut loc in Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau sa transmit condoleantele mele familiei persoanei care a fost ucisa la miting si, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav ranita.

Este incredibil ca un astfel de act poate avea loc in tara noastra. Nu se stie nimic in acest moment despre atacator, care este acum mort.

Am fost impuscat cu un glont care a strapuns partea de sus a urechii mele drepte. Am stiut imediat ca ceva nu era in regula cand am auzit un suierat, impuscaturi si am simtit imediat glontul sfasiindu-mi pielea. Am sangerat mult, asa ca am am realizat atunci ce se intampla. DUMNEZEU Binecuvanteaza AMERICA!“, a scris Trump pe Truth Social, potrivit News.ro.

Biroul Federal de Investigatii din SUA a confirmat ca focurile de arma care l-au vizat sambata pe Donald Trump la un miting de campanie in Pennsylvania au fost cu adevarat “o tentativa de asasinat”, relateaza Agerpres, citand AFP si Reuters.

“In aceasta seara am asistat la ceea ce numim o tentativa de asasinat asupra fostului nostru presedinte Donald Trump”, a declarat un oficial al FBI, Kevin Rojek intr-o conferinta de presa.

Cine este atacatorul si ce mesaj a transmis pe retelele de socializare

Atacatorul sau, un tanar de 20 de ani din Bethel Park, Pennsylvania, a fost ucis de agentii Secret Service.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat in tentativa de asasinare a fostului presedinte Donald Trump, la 13 iulie, in Butler, Pennsylvania.

Aceasta este in curs de desfasurare, iar orice persoana care detine informatii care ar putea contribui la ancheta este incurajata sa trimita fotografii sau inregistrari video online la FBI.gov/butler sau sa sune la 1-800-CALL-FBI”, se arata in mesajul FBI.

conform unor informatii aparute pe retelele de socializare, tanarul a marturisit intr-un videoclip ca il uraste pe Donald Trump.

„Numele meu este Thomas Matthew Crooks. Ii urasc pe republicani. Il urasc pe Trump. Si ghici ce? Au dat peste omul nepotrivit”, spune Crooks intr-un clip postat pe o retea sociala.

Un martor intervievat de o echipa BBC a explicat ca se afla in afara perimetrului si a vazut un barbat inarmat cu o pusca tarandu-se pe acoperis la cateva minute dupa ce Trump si-a inceput discursul. El a indicat politiei barbatul inarmat, intrebandu-se de ce Trump isi continua discursul. „L-am aratat politiei, am spus Hei, e un tip pe acoperis cu o pusca… si politia nu stia ce se intampla„.

In ciuda interventiei rapide a Serviciului Secret, observatorii se intreaba cum un acoperis atat de aproape de eveniment a putut fi lasat nesupravegheat. Presedintele Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, a declarat ca Congresul va audia oficialii de securitate si FBI. (M.I.)

Foto: Profimedia Images

Leave a Reply