15 politisti, studenti la Universitatii “Spiru Haret” din Brasov, vizati de acuzatii de coruptie. Un profesor acuzat de luare de mita, retinut

Mai multi politisti, studenti la Facultatea de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii “Spiru Haret” din Brasov, sunt vizati de acuzatii de coruptie. Ar fi dat mita unui profesor cercetat si el in dosar ca sa promoveze examenele si sa ia licenta.


Cei care vor sa ajunga ofiteri au nevoie de diploma, scrie Stirile Pro Tv.20 de perchezitii in Bucurest si 11 judete (Alba, Brasov, Buzau, Dambovita, Constanta, Covasna, Harghita, Prahova, Galati, Vrancea si Giurgiu) au facut joi, 4 iulie, procurorii si politistii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Brasov, cu sprijinul structurilor anticoruptie din noua judete.

Dosarul a fost constituit pentru savarsirea infractiunilor de luare de „mita, dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta”.

„In fapt, in perioada 2023 2024, mai multe persoane – suspecti in cauza – care au avut sau au si in prezent calitatea de student la o universitate privata din municipiul Brasov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universitatii diverse sume de bani si bunuri cu scopul facilitarii promovarii examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenta”, arata DGA Brasov, scrie bzb.ro.

Din cercetarile efectuate pana in prezent, este vorba de aproximativ 15 studenti, iar sumele remise/ solicitate sunt intre 500 si 2.500 de lei.

Profesorul universitar brasovean acuzat de luare de mita a fost retinut, pe o durata de 24 de ore, alaturi de un intermediar. „S-a dispus masura retinerii fata de profesorul din cadrul universitatii si fata de un intermediar – ambii suspecti in cauza”, a informat Parchetul de pe langa Tribunalul  Brasov.

(Vlad Enciu)

Leave a Reply