Vila bastanilor de pe str. Brasov nr. 3 trebuie adusa la starea initiala! Primaria Timisoara a castigat procesul impotriva proprietarilor

Cladirea istorica de pe strada Brasov nr. 3, din cartierul Elisabetin, mutilata de modificari ilegale trebuie adusa la starea initiala. Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv procesul impotriva proprietarilor. Lucrarile ilegale s-au facut la fatada si acoperis.


Fiecare nou caz castigat e o gura de oxigen in lupta pentru protejarea istoriei si a identitatii noastre de timisoreni. In ultimele decenii, administratia a asistat pasiva la asaltul asupra patrimoniului Timisoarei. Aceste vremuri au trecut. Luam masuri in fiecare caz punctual. De aceea am si creat portalul stopabuz, pentru ca timisorenii sa ne semnaleze atunci cand au informatii despre cazuri concrete privind patrimoniul orasului. E o lupta de durata, dar fiecare nou castig in instanta ne incurajeaza ca suntem pe drumul corect”, spune primarul Dominic Fritz.

In iulie 2021, echipele Primariei si ale Politiei Locale au descoperit pe str. Brasov, nr. 3 un santier pentru care nu exista autorizatie de construire. Lucrarile ilegale au vizat fatada si acoperisul, unde au fost adaugate elemente de tinichigerie nespecifice cladirii istorice.

Politistii locali au aplicat amenda maxima de 10.000 de lei si au cerut ca respectiva cladire istorica sa fie adusa la starea initiala pana la finalul lunii ianuarie 2022. Deoarece termenul nu a fost respectat, Primaria Timisoara a mers in instanta pentru a proteja patrimoniul istoric al orasului.

Persoana care a comandat lucrarile nu a facut demersuri pentru a obtine autorizatia de construire inainte sa inceapa santierul. In schimb, a invocat conditiile epidemiologice ca motiv pentru care a demarat lucrarile fara sa respecte conditiile cerute prin lege.

Primaria Timisoara a castigat procesul atat la Judecatoria Timisoara, cat si la Tribunalul Timis si asteapta in acest moment comunicarea sentintei, pentru a incepe pasii urmatori pentru ca imobilul sa revina la starea initiala. 

Cei care au cazuri concrete privind abuzurile cu terenuri si cladiri sunt inivitati sa completeze formularul de pe stopabuz.primariatm.ro. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply