CCIA Timis: Misiunea economica in Australia, oportunitate de crestere a schimburilor comerciale bilaterale prin contacte de afaceri directe

In perioada 12 – 23 mai 2024, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a organizat prima misiune economica multisectoriala in Australia, la Melbourne si Sydney, avand ca obiectiv principal prospectarea unei noi piete de desfacere, identificarea de oportunitati de afaceri si investitii si promovarea potentialului de business din Romania, in vederea stimularii interesului investitorilor australieni.


Au participat 11 companii din Judetul Timis dar si din tara, din diferite sectoare de activitate: constructii, inginerie, instalatii electrice; agricultura; energii regenerabile; comert cu materiale si echipamente sanitare; comert cu materiale constructii; servicii de deratizare;  servicii privind primirea, incarcarea, descarcarea titeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide.

Programul profesional a cuprins vizite si discutii de afaceri, la Melbourne si Sydney, dupa cum urmeaza:

In data de 16 mai, delegatia de afaceri a participat la intalnirea cu Paul O’Hagan – senior regional manager UK, Europe & Israel si Antoine Chery – Market Leader UK, Europe & Israel din cadrul Global Victoria din Melbourne, unde a fost prezentat mediul de afaceri si climatul investitional din Australia. Companiile romanesti si-au prezentat domeniul de activitate si interesul pentru piata australiana.

In data de 22 mai, delegatia de afaceri a participat la Sydney, la intalnirea cu Jason Collins – director general al European Australian Business Council, unde companiile romanesti au avut ocazia de afla despre oportunitatile de afaceri locale, contextul investitional, taxe si domeniile care ofera oportunitati de business companiilor straine pe piata australiana.

In organizarea misiunii economice si a programului profesional, CCIAT a beneficiat de sprijinul E.S. domnul Radu-Gabriel Safta, ambasadorul Romaniei in Australia, si al Consulatului Romaniei la Melbourne.

Misiunea economica a fost condusa de Cristina Coroian, director Cabinet Presedinte CCIAT.


Informatii suplimentare la tel. 0372 185 285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, Cristina Coroian.

(CCIA Timis, Rodica Olinic)

Leave a Reply