Admiterea 2024 la UVT – centrele de admitere vor fi deschise la sediile din Timisoara si in noua judete din tara (P)

Pentru a veni in sprijinul candidatilor, Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) va organiza si in anul 2024 mai multe centre de admitere, atat la sediile UVT din municipiul Timisoara, cat si in mai multe judete din bazinul principal de selectie a studentilor UVT: Arad, Alba, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Satu Mare si Valcea.


Acestea vor fi localizate in urmatoarele colegii nationale partenere UVT:

Colegiul National „Horea, Closca si Crisan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;

Colegiul National „Vasile Goldis” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;

Colegiul National „Mihai Eminescu” Oradea – strada Episcop Roman Ciorogariu nr. 18;

Colegiul National „Traian Lalescu” Resita – bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 7;

Colegiul National „Decebal” Deva – strada 1 Decembrie 1918 nr. 22;

Colegiul National Economic „Theodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin – strada Orly nr. 37;

Colegiul National „Tudor Vladimirescu” Targu Jiu – strada Unirii nr. 13;

Colegiul National „Mihai Eminescu” Satu Mare – strada Mihai Eminescu nr. 5 (intrarea de pe strada Decebal, corpul B);

Colegiul National „Alexandru Lahovari” Ramnicu Valcea – strada General Praporgescu nr. 19.

Punctele de inscriere si de preluare a documentelor de la sediul Universitatii de Vest din Timisoara (bd. Vasile Parvan nr. 4, Timisoara, cod postal 300223, jud. Timis, Romania) vor fi deschise in perioada 1-28 iulie 2024, programul detaliat fiind disponibil AICI.

Centrele judetene de admitere vor fi deschise in a doua parte a lunii iulie 2024, in perioadele 15 – 18 iulie 2024 si 23 – 25 iulie 2024.

Intervalul orar in care se pot prezenta candidatii la centrele judetene de admitere este 9:00-16:00. In aceste centre, candidatii vor putea completa dosarul electronic de pe platforma de admitere cu sprijinul reprezentantilor UVT, vor putea certifica documentele din dosar conform cu originalul si vor putea preda diplomele de bacalaureat/de licenta in original, dupa caz.

Toti candidatii vor prezenta documentele necesare procesului de admitere, in conformitate cu prevederile regulamentelor privind organizarea si desfasurarea procesului de admitere elaborate de facultatile UVT, in original sau in copie legalizata, pana cu cel putin o zi inainte de data afisarii listelor cu candidatii admisi, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultatilor UVT privind organizarea si desfasurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele judetene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea si certificarea acestora conform cu originalul de catre operatorii UVT. Candidatii care nu vor indeplini aceasta prevedere nu vor fi inclusi in clasamentul procesului de admitere.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Procesul de inscriere pentru admiterea din aceasta vara este deja deschis la UVT. Aspirantii la studii universitare pot incepe oficial procesul de admitere prin intermediul platformei online special creata pentru a face inscrierea candidatilor cat mai facila – admitereonline.uvt.ro.

Apoi, in a doua parte a lunii iulie, urmeaza ca documentele sa fie prezentate de catre candidati la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de catre reprezentantii UVT. Va asteptam la Timisoara, orasul vestic in care tinerii isi definesc cea mai buna versiune a lor, la UVT.”


Toate informatiile despre procesul de admitere si oportunitatile pe care UVT le ofera sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro.

Pana in prima parte a lunii iulie 2024, candidatii vor putea sa completeze informatii si sa incarce documente pe platforma de inscriere. Procesul de inscriere se deruleaza in mediul online, urmand ca documentele sa fie prezentate de catre candidati la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de catre reprezentantii UVT.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurga candidatii in cadrul procesul de inscriere sunt disponibili AICI. Oferta UVT este formata din 82 de programe de studii universitare de licenta si 102 programe de studii universitare de masterat, din 35 de domenii de studii. (UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply