Peste 130 de persoane au fost amendate de Politia Locala Timisoara pentru consum de alcool pe domeniul public

Parcurile din Timisoara sunt in atentia politistilor locali care, in functie de situatia operativa din teren si de sesizarile cetatenilor, efectueaza periodic patrulari in acestea. Astfel, si in aceasta perioada, incalzirea vremii scoate tot mai multi cetateni la relaxare in parcurile din oras, motiv pentru care si prezenta politistilor locali care patruleaza in astfel de zone s-a intensificat.


Principalul scop este acela de a preveni actele de tulburare a ordinii si linistii publice, cum ar fi luarea de masuri in cazul persoanelor care fac galagie, consuma alcool, substante interzise, fac mizerie si creeaza disconfort cetatenilor, precum si pentru a asigura prevenirea actelor de distrugere a bunurilor publice, de oprire sau stationare cu autovehiculele pe spatiile verzi si pe alei etc.

In ultima luna, politistii locali au aplicat 133 de sanctiuni pentru consumul de alcool pe domeniul public, in zone precum Parcul Constructorul, Parcul Botanic, Parcul Stadion, Parcul Karlsruhe, Parcul Clabucet, Parcul Lorena, dar si in locatii precum Piata Victoriei, Piata 700, FC Ripensia, Aurelianus, Piata Libertatii, Eroilor de la Tisa, General I. Dragalina, Piata Doina, Proclamatia de la Timisoara.

Atragem atentia ca astfel de fapte se sanctioneaza conform Legii 61/1991 republicata, cu amenzi intre 100 si 500 de lei, iar verificarile au la baza faptul ca astfel de incalcari ale legislatiei pot degenera, ducând la provocarea de scandal sau chiar la violente, dar si faptul ca, ceilalti cetateni sunt deranjati de astfel de obiceiuri si sesizeaza consumul de alcool pe domeniul public. (Politia Locala Timisoara, Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply