UVT, prima universitate din Timisoara si a sasea din tara, in rankingul Round University Ranking (RUR) World University Rankings 2024

UVT ocupa pozitia 814 la nivel mondial (dintr-un total de 1169 universitati ierarhizate din 89 de tari), pozitia 293 la nivel european (dintr-un total de 439 universitati ierarhizate din 35 de tari) si pozitia 6 la nivel national (din 17 universitati prezente).


Clasificarea Round University Ranking masoara performanta universitatilor pe baza a 20 de indicatori de performanta grupati in 4 categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internationala (10%) si sustenabilitate financiara (10%) si 6 domenii de studii: stiinte umaniste, stiinte ale vietii, stiinte naturale, stiinte tehnice, stiinte sociale si stiinte medicale.

Prezenta ierarhizare a rezultat in urma analizei informatiilor furnizate de universitati prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltata de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice si scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. si prin interpretarea studiilor privind reputatia academica.

Agentia Round University Ranking publica sistemul de Ranking Universitar din 2013. Furnizorul de date pentru sistemul RUR este Clarivate Analytics, liderul global in furnizarea de informatii si analize de incredere pentru a accelera ritmul inovatiei.

Informatii suplimentare pot fi regasite la:

https://roundranking.com/ranking/world-university-rankings.html#world-2024

(UVT, Horea Bacanu)

Leave a Reply